Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Tweetal aangehouden na bedreiging met wapens

Publicatiedatum: 13-12-2010 11:02:17

BARNEVELD- De politie heeft zondagavond 12 december een 42-jarige man en zijn 37-jarige vrouw uit die plaats aangehouden in hun woning in de Vogelwijk. Het duo wordt ervan verdacht drie jongens van 32 en 20 jaar uit Barneveld en een 17-jarige jongen uit Ermelo te hebben bedreigd met een steek en slagwapen.

Het drietal liep rond kwart voor elf door de straat van het echtpaar toen er een harde knal volgde. Vermoedelijk werd er door onbekenden vuurwerk afgestoken. Hierop zou het Barneveldse echtpaar de woning zijn uitgekomen waarop ze het trio begonnen uit te schelden. Hierbij zouden ze een slag en steekwapen in de hand hebben gehad waarmee ze een dreigende houding in de richting van het trio aannamen. De 32-jarige Barnevelder zou hebben geroepen dat ze het steekwapen weg moesten leggen waarna ze wegliepen en de politie waarschuwden. De jongens gaven bij de politie aan aangifte te willen doen van bedreiging waarna het echtpaar in de woning aangehouden werd. De wapens zijn door de politie in beslag genomen.
(138695)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Man opgepakt op verdenking van mishandeling en bedreiging
Publicatiedatum: 13-12-2010 11:00:53

EDE- Een 35-jarige Edenaar is zondagavond 12 december door de politie aangehouden bij zijn woning in de Oranjebuurt. De man wordt ervan verdacht twee Edenaren van 18 en 28 jaar te hebben bedreigd met een steekwapen. Ook zou hij de 28-jarige Edenaar hebben geslagen met een stok. Het conflict zou zijn ontstaan na overlast van een blaffende hond.

De 28-jarige Edenaar zou rond kwart voor twaalf aan de deur zijn gegaan bij de man om te vragen of hij zijn hond stil kon houden. Hierdoor ontstond er een conflict waarbij de Edenaar een stok en een steekwapen zou hebben gebruikt om de Edenaren weg te jagen. Hierna zouden er meerdere vrienden van de 35-jarige Edenaar ter plaatse zijn gekomen om mogelijk de jongens weg te jagen. De politie ging met meerdere eenheden ter plaatse waar na kort onderzoek de Edenaar aangehouden werd wegens bedreiging en mishandeling.
(138700)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---