Ecorys


Klimaatbeleid en economisch beleid kunnen elkaar versterken

windmolens aan dijk 13 december 2010 - Als de provincies de juiste stappen zetten kunnen het economisch beleid en het klimaatbeleid elkaar versterken. Dat staat in een advies van SER Gelderland en SER Overijssel aan de beide provincies. Met dit advies vragen sociale partners vanuit sociaaleconomische motieven ook de provinciale klimaatdoelen realistisch te houden. Het Advies is vorige week aangeboden aan de Colleges van Gedeputeerde Staten van de provincies Gelderland en Overijssel.

Ter onderbouwing van het advies heeft Ecorys op verzoek van SER Overijssel en SER Gelderland de sociaaleconomische effecten van het energie- en klimaatbeleid in de provincies Gelderland en Overijssel in beeld gebracht. Inzicht in de sociaal economische doorwerking van het energie- en klimaatbeleid is nodig om gefundeerde uitspraken te kunnen doen, welke van de maatregelen bijdragen aan de gewenste CO2-reductie, maar tegelijkertijd ook een stimulans zijn voor de provinciale en regionale economie of daar in ieder geval geen of weinig afbreuk aan doen.

Het Ecorys-rapport 'Sociaal economische effecten energie- en klimaatbeleid in Gelderland en Overijssel' is als bijlage opgenomen bij het SER advies en kan samen met het advies worden gedownload via http://www.sergelderland.nl/publicaties/index.asp?id=406 of via http://www.seaco.nl/publicaties/index.asp?id=305

Vor meer informataie:

Michel Briene T 010 453 88 23

Ilse van der Velde
T 010 453 87 67