Ecorys


Toerisme, nieuwe politiek en bezuinigingen

Plaatje spelende kinderen 13 december 2010 - Op donderdag 9 december 2010 vond het jaarlijkse recreatiecongres plaats in Golden Tulip Midden Drenthe. Het congres met het thema Toerisme, nieuwe politiek en bezuinigingen is de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor recreatie- en horecaondernemers, beleidsmakers en andere geĂŻnteresseerden in de toeristisch- en recreatieve sector van Drenthe en Ooststellingwerf. Tijdens het congres, dat werd geopend door de commissaris van de koningin Jacques Tichelaar, is het nieuwe Ecorys rapport over de toeristische sector in Drenthe aangeboden aan MKB-voorzitter Loek Hermans en Wim de Kleuver van de Kamer van Koophandel.

Het Ecorys rapport geeft inzicht in het belang en de ontwikkeling van de toeristisch- en recreatieve sector voor de Drentse economie en is hiermee een zeer belangrijke graadmeter voor de stand van zaken van recreatie en toerisme in de provincie. Eerdere versies van het Ecorys werden uitgebracht in 2002, 2005 en 2008.

Het rapport: 'Toerisme in Drenthe: "in roerige tijden": De economische betekenis van toerisme en recreatie in Drenthe' kan worden gedownload via http://www.recreatieschapdrenthe.nl/.