Gemeente Oldebroek


Koninklijke onderscheiding voor F.J. van der Weerd - Reinders

Mevrouw F.J. van der Weerd Reinders uit Wezep is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Zij ontvangt de Koninklijke Onderscheiding 10 december uit handen van burgemeester Hermen Overweg van Oldebroek. Dat gebeurt tijdens de feestelijke viering van het 25 jarig bestaan van de Werkgroep Amnesty International Wezep.

Mevrouw Van der Weerd zet zich al jarenlang vrijwillig in op verschillende vlakken. Zij is één van de oprichters van de in 1985 opgerichte werkgroep van Amnesty International in Wezep. Niet alleen is zij contactpersoon (voorzitter) en boegbeeld van de werkgroep, ook organiseert zij alle correspondentie, de schrijfavonden en de collecte.

Verder is Mevrouw Van der Weerd al jarenlang actief in het kerkelijk leven. Zij is ouderling en lid van de grote en kleine kerkenraad van de Hervormde Gemeente Pauluskerk. Als ouderling verleent zij pastorale zorg aan een grote wijk. Dit doet zij met veel toewijding en liefde. Zij bezoekt de mensen regelmatig en in moeilijke tijden van ziekte en zorg zelfs intensief. Zij toont zich een zeer betrokken en meelevend ouderling, begaan met het wel en wee van mensen.

In het verleden heeft mevrouw Van der Weerd zich ingezet voor De Wereldwinkel, waar zij op ondernemende wijze kerstpakketten aan de man bracht. Dit zorgde voor veel werk én veel omzet wat zij vervolgens allemaal coördineerde. Ook is zij nauw betrokken geweest als bestuurslid bij het gezinsvervangend tehuis Arcadia. Verder is zij enkele jaren voorzitter geweest van de jeugddienstcommissie in de Nederlands Hervormde Kerk Heelsum.