Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 13-12-2010

Fietser gewond

HUIS TER HEIDE Een fietser raakte op zondagochtend 12 december gewond toen hij door een auto werd aangereden.

Rond 11.30 uur reed een 65-jarige automobiliste uit Zeist een parkeerterrein aan de Amersfoortseweg af. Daarbij zag zij een 58-jarige fietser uit Harmelen, die over het fietspad reed, over het hoofd. Zij botste tegen de fiets, waardoor de fietser ten val kwam. Hij liep schaafwonden aan zijn gezicht en mogelijk een gebroken rib op en werd per ambulance naar het Sint Antoniusziekenhuis in Utrecht gebracht.

Vernieling

ZEIST Agenten hielden op zondagmiddag 12 december drie jongens aan voor de vernieling.

Rond 14.25 uur kreeg de politie de melding dat drie jongens op de Laan van Vollenhove een scooter hadden vernield. Agenten gingen ter plaatse en spraken met een getuige. Daar bleek dat het drietal de scooter op zijn kant had gegooid en vervolgens in brand had gestoken. Een getuige was direct met een emmer water gekomen, waarmee de brand was geblust.

Aan de hand van het opgegeven signalement stelden agenten een onderzoek in de omgeving in. Daarbij troffen zij de drie verdachten, twee jongens van 14 en 16 jaar uit Zeist en een 15-jarige jongen uit Soest, aan. Zij bekenden de vernieling. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De vernielde scooter had geen kentekenplaat en het framenummer was ook niet te achterhalen. De politie verzoekt de eigenaar van de scooter aangifte te doen.