Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.35 uur

Utrecht, 13-12-2010

Zware mishandeling: Oproep getuigen

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op zaterdag 11 december werd op de Hoekstraat een 23-jarige man uit Bunschoten zwaar mishandeld. Hij werd met meerdere fracturen in het gezicht en inwendig letsel overgebracht naar het ziekenhuis

Rond 02.00 uur verliet het slachtoffer een horecagelegenheid op de Hoekstraat. Buiten werd hij opgewacht door een groep personen die het kennelijk gemunt hadden op de Bunschoter want hij werd vrijwel direct tegen de grond geslagen en daarna herhaaldelijk geschopt tegen het hoofd en lichaam. De politie was snel ter plaatse maar de verdachten bleken al te zijn gevlogen.

Het slachtoffer werd inmiddels door ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis waarbij werd vastgesteld dat hij een gebroken jukbeen en neus had en mogelijk inwendig letsel aan zijn nieren.

Tijdens het onderzoek werden de agenten gehinderd door een 28-jarige Bunschoter die behoorlijk aan Bacchus geofferd had en ondanks meerdere vorderingen niet wilde verdwijnen. Hij werd aangehouden en kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap en het niet opvolgen van aanwijzingen.

De politie is dringend op zoek naar getuigen van deze zware mishandeling en roept hen op zich in verbinding te stellen met de politie in Bunschoten-Spakenburg via het telefoonnummer 0900-8844. Indien u anoniem wilt blijven kunt u bellen met het meldingsnummer 0800-7000.

Fietsers misdragen zich

BAARN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een controle van de feestverlichting leidde het weekend tot enkele aanhoudingen in beide gemeenten.

Een 26-jarige inwoner van Baarn werd zaterdagmorgen, rond 00.45 uur, gecontroleerd op de Nieuw Baarnstraat omdat zijn fietsverlichting niet brandde. De Baarnaar reageerde gelijk recalcitrant en wilde niet meewerken aan een identiteitscontrole. Toen de agenten hem daarna aanhielden verzette hij zich en moest hij geboeid worden voor het vervoer naar het politiebureau. Een proces-verbaal werd zijn deel.

Even daarvoor, op vrijdagavond rond 23.50 uur, controleerde de horecacontrole van de politie een 18-jarige inwoner van Nijkerk op de Beethovenlaan in Bunschoten voor hetzelfde feit. Ook deze man reageerde recalcitrant en wenste niet mee te werken. De Nijkerker werd eveneens aangehouden waarbij de verdachte op de kleding van de agenten spuugde. Ook deze overtreder kreeg een proces-verbaal.

Vernieler aangehouden

BAARN De politie heeft zaterdagmorgen een 20-jarige inwoner van Soest aangehouden omdat hij winkelruit had vernield op de Nieuwstraat.

Rond 03.40 uur kreeg de politie de melding dat een jongeman de ruit van de winkel had vernield en eerder ook was betrokken bij een opstootje rond de aanhouding van één zijn vrienden op de Nieuw Baarnstraat. De agenten zochten in de omgeving en troffen de verdachte aan. De Soester, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, werd aangehouden en ingesloten. Een proces-verbaal voor vernieling wordt tegen hem opgemaakt.