Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.25 uur

Utrecht, 13-12-2010

Obstinate automobiliste

DOORN Een automobiliste wilde op zondagochtend 12 december niet voor de politie stoppen. Zij werd toch aangehouden en bleek te veel te hebben gedronken.

Rond 07.40 uur zag een agent in burger een automobiliste slingerend over de Amersfoortseweg in Doorn rijden. Hij belde de politiemeldkamer, die een politieauto die kant opstuurde. Agenten gaven haar een stopteken, maar zij reed gewoon door. Ook het aanzetten van de zwaailichten had geen resultaat. De agenten haalden haar vervolgens in en gaven haar op de Beaufortweg een stopteken. Daarop keerde zij haar auto en ging er weer vandoor. Zij reed uiteindelijk een parkeerplaats op de Langbroekerweg op, waar zij niet meer af kon.

De agenten spraken haar aan, maar de vrouw weigerde het portier te openen. Het lukte de agenten via het iets openstaande raam het portier alsnog te openen. Daarbij kwam hen een sterke alcohollucht tegemoet. De vrouw, 44 jaar oud en afkomstig uit de gemeente Utrechtse Heuvelrug, bleef zich verzetten. Zij werd met enige moeite uit de auto gehaald, geboeid en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies zij 375 ug/l, terwijl 220 ug/l de wettelijke limiet is. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol, negeren van het stopteken en verzet bij aanhouding.