Gemeente De Ronde Venen


Ondernemers stemmen voor ondernemersfonds

Ondernemers in het centrum van Mijdrecht hebben in meerderheid gestemd vóór invoering van een ondernemersfonds. Met behulp van een ondernemersfonds bekostigen ondernemers gezamenlijk activi-teiten in het centrum, bijvoorbeeld op het gebied van promotie.

Het oprichten van een ondernemersfonds is een wens van de Handelsvereniging Mijdrecht (HVM) en wordt van harte ondersteund door de gemeenteraad. De HVM organiseert regelmatig activiteiten en festiviteiten, met als doel de aantrekkingskracht van het Mijdrechtse centrum te vergroten. Deze activiteiten worden betaald door de leden van de HVM, maar niet alle middenstanders in het gebied zijn hier ook lid van. Door gebruik te maken van een ondernemersfonds betaalt iedere ondernemer in het centrum mee en worden de kosten voor het aantrekkelijk houden van het centrum eerlijk verdeeld.

De afgelopen weken konden ondernemers in het centrum van Mijdrecht, die volgens een door de ge-meenteraad vastgestelde verordening moeten bijdragen aan het fonds, hun stem uitbrengen. Maandag 29 november sloot de stemming. Uit de resultaten blijkt dat een meerderheid van de ondernemers voor invoering is van wat officieel een BI-zone wordt genoemd.

Ruim 52 procent van de bijdrageplichtigen bracht zijn stem uit. Daarvan was ruim 71 procent voor de invoering van het ondernemersfonds. De vóórstemmers vertegenwoordigen ruim meer WOZ-waarde dan de tegenstemmers. Hiermee voldoet de stemming aan de eisen die door de wet worden gesteld en die moeten garanderen dat er voldoende draagvlak is voor invoering.

De uitslag van de stemming betekent dat de Verordening BI-zone Centrum Mijdrecht 2010 in werking treedt. Deze verordening is door de gemeenteraad in zijn vergadering van 28 oktober 2010 vastgesteld. De verordening maakt het mogelijk alle ondernemers in het centrum van Mijdrecht te laten meebetalen aan activiteiten die voor het gehele centrum georganiseerd worden, zoals de feestverlichting en evenementen. Het doel van de verordening is het bevorderen van de leefbaarheid, veiligheid, ruimtelijke kwaliteit en aantrekkingskracht van het centrum. Het ondernemersfonds treedt officieel per 1 januari 2011 in werking.
Â