Invoering WMO



Informatiebijeenkomsten over de nieuwe modelverordening Wmo


* Nieuws

13/12/2010 - 11:41

Recentelijk is de nieuwe modelverordening verschenen. Deze modelverordening geeft een basis voor gemeenten om de zgn. kantelingsfilosofie handen en voeten te geven. De CG-Raad en CSO hebben vanuit cliëntenperspectief advies gegeven. Naast de verordening heeft de VNG ook nieuwe beleidsregels opgesteld. Gemeenten zullen met behulp van deze modelverordening aan de slag gaan om tot een gewijzigde, gekantelde eigen verordening te komen. Leden van Wmo-raden en lokale belangenbehartigers zullen graag hun inbreng in dit proces leveren.

Tijdens een vijftal bijeenkomsten wordt er vanuit de landelijke kantelingsprojecten van de VNG en van de CG-Raad, CSO en Programma VCP informatie gegeven over deze verordening en de beleidsregels. Door de VNG wordt informatie gegeven over het onderliggende gedachtegoed, de belangrijkste ingrediënten van de nieuwe verordening en de beleidsregels en hoe deze lokaal geïmplementeerd kunnen worden. Vanuit de CG-Raad/CSO wordt duidelijk gemaakt waar de winst zit t.o.v. de vorige verordening en waar lokale aandachtspunten liggen. Daarnaast is er ruimte voor vragen en onderlinge interactie.

De bijeenkomst is alleen bedoeld voor de verantwoordelijke wethouders en beleidsambtenaren en voor (bestuurs)leden van Wmo-raden/gehandicapten-/ patiënten-en ouderenorganisaties. Aanmelding vooraf is noodzakelijk. Zonder bevestiging van het secretariaat kunt u niet aan de bijeenkomst deelnemen. Het motto - wie het eerst komt, wie het eerst maalt - is van toepassing. Om te zorgen voor een evenwichtige participatie vanuit alle gemeenten verzoeken wij vriendelijk om vanuit de gemeentelijke organisatie (wethouders/werkorganisatie) maximaal 2 personen af te vaardigen. Hetzelfde geldt voor afgevaardigden vanuit Wmo-raden en gehandicapten-/patiënten- en ouderenorganisaties.