Politie Hollands Midden

Leiden - Resultaten van aangekondigde alcoholcontrole

Leiden, 13-12-2010 o De politie heeft in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december in Leiden gecontroleerd op alcohol in het verkeer. 656 automobilisten zijn op alcohol gecontroleerd. Vijf van hen bleken meer alcohol gedronken te hebben dan toegestaan.

De uitslagen van de overtreders bedroegen 235 ug/l, 245 ug/l, 330 ug/l en 440 ug/l, terwijl 220 ug/l in het verkeer is toegestaan. Een beginnend bestuurder blies een uitslag van 400 ug/l, terwijl hij slechts 88 ug/l mag blazen. Hij heeft zijn rijbewijs in moeten leveren. Tijdens de controle hielden de politieagenten ook een bestuurder aan die geen geldig rijbewijs had. Deze bestuurder heeft een proces-verbaal gekregen.

Decembermaand = feestmaand = drankmaand In december, een feestmaand bij uitstek, wordt een alcoholisch drankje niet afgeslagen. Tijdens deze maand moeten goede afspraken gemaakt worden over wie nuchter naar huis rijdt na een avondje stappen of een dineetje bij vrienden of familie. Bob blijft Bob tot hij weer thuis is. De politie controleert deze maand regelmatig of Bobbers zich wel aan de afspraak houden. Een deel van de alcoholcontroles wordt aangekondigd, kijk hier voor de dagelijkse politiecontroles.