Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Sinterklaas gaf een cadeau met de Wmo

Bewoners Sluiskreek blij met bezoek vlechtwerkers

Op donderdag 2 december bracht de Sint tussen 13.00 en 15.00 uur een bezoek aan de bewoners van de Sluiskreek in IJsselmonde. Sint werd die middag vergezeld door een groep vlechtwerkers uitgedost als zwarte Piet.

De vlechtwerkers gaven zo de 50-plussers uitleg over de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) en de rol die zij daar in spelen. Met andere woorden: Sinterklaas gaf een cadeau met de Wmo. Met zijn Wmo-Pieten verzorgde hij voor de bewoners op ludieke wijze een voorlichtingsbijeenkomst over de Wmo, Daarbij werden enkele bewoners even in het zonnetje gezet of naar voren geroepen door Sint of Piet.

Na de pauze werden de bewoners uitgenodigd om deel te nemen aan een talentenbank, zodat deze woonvoorziening van de aanwezige mensen op de hoogte is welke passies en hobbys bewoners zoal hebben. Daarbij konden bewoners aangeven of ze behoefte hebben aan een maatje voor activiteiten buitenshuis
Na afloop werd onder het genot van een hapje en drankje de bewoners de gelegenheid gegeven een afspraak met een van de vlechtwerkers te maken of nadere informatie te vragen. Er was ook een promotiekraam. Het bezoek van de Sint en de Pieten was een groot succes voor alle partijen Van veel bewoners zijn de talenten geïnventariseerd die de vlechtwerkers op een later tijdstip kunnen inzetten voor medebewoners. Enkele bewoners zouden graag met een maatje iets te willen ondernemen en in de toekomst hopen de vlechtwerkers dit samen met de bewoners te kunnen realiseren. Ook zijn er enkele bewoners die zich hebben aangemeld voor een Wmo-welzijnsgesprek, waarbij op maat een ondersteuningsadvies wordt gegeven.

De vlechtwerkers maken deel uit van welzijns- en zorgorganisaties die op een nieuwe manier (samen)werken om zo IJsselmondse bewoners vanaf 50 jaar te informeren over de Wmo.
De professionals brengen als vlechtwerk samen met de oudere burgers hun kracht in kaart. Er wordt niet alleen breed gekeken maar vooral breed gedaan. Het motto van dit vlechtwerk luidt daarom: Uw kracht, ons werk.