Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 13.30 uur

Utrecht, 13-12-2010

Auto van de weg

ACHTERVELD Op zondagmorgen raakte een 20-jarige inwoner van Barneveld met zijn auto van de weg en raakte wonderlijk genoeg niet gewond.

De Barnevelder reed rond 09.35 uur op de Koningin Julianaweg maar raakte in een flauwe bocht de macht over het stuur kwijt. De door hem bestuurde auto kwam in de linkerberm terecht, miste op een haar na enkele bomen, en kwam uiteindelijk op de linkerzijde tot stilstand.

De automobilist verklaarde dat hij waarschijnlijk iets te snel de bocht was ingegaan maar vermoedelijk was ook zijn alcoholgebruik hier debet aan. Hij blies namelijk 310 ug/l op de ademtestapparatuur en ontkwam als beginnende bestuurder nipt aan een invordering van zijn rijbewijs. Hij kreeg een rijverbod van vier uur en een proces-verbaal.

Woninginbreker betrapt

LEUSDEN De politie heeft maandagmorgen een 49-jarige inbreker aangehouden die op heterdaad werd betrapt toen hij in een woning op de Bantuin stond.

Rond 01.00 uur kregen agenten de melding van een verdachte situatie rond de woning en dat er mogelijk een inbreker in de garage zou zijn. De agenten die het eerst ter plaatse kwamen controleerden de garage maar daar bleek niemand te verblijven. Toen zij in de richting van de woning liepen hoorden zij de bewoonster gillen en zijn zij direct naar binnen gerend via een, naar later bleek, geforceerde keukendeur. De inbreker stond op dat moment midden in de woonkamer en gaf zich gelijk over aan de agenten.

Bij onderzoek bleek de aangehouden verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, in het bezit van enkele inbrekerswerktuigen. Ook bleek dat hij vermoedelijk al een fiets uit de garage had weggehaald en die als vluchtvoertuig had klaargezet.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek naar betrokkenheid bij meerdere woninginbraken.

Controle jeugd

LEUSDEN De politie heeft vrijdagavond 10 december enkele jongeren verwezen naar het Bureau Halt in verband met geconstateerde overtredingen.

Rond 20.20 uur betrapte een surveillerende agent een 13-jarige jongen uit Leusden op het afsteken van vuurwerk op de kruising van de Alpendreef met de Calabrie. In overleg met de vader van de jongen volgde een verwijzing naar Bureau Halt voor het ondergaan van een werkstraf.

Eerder op de avond, rond 19.40 uur, werden tijdens de wijksurveillance twee jongens aangetroffen op een schoolplein aan de Lijsterbeslaan. Buiten de schooltijden geldt daar echter een verbod om zich daar op te houden in verband met overlastgevend gedrag. De beide jongens, 13 en 16 jaar oud en inwoners van Leusden, kregen na overleg met de ouders een verwijzing naar Bureau Halt.