Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 13.30 uur

Utrecht, 13-12-2010

Brandstichting op autobedrijven terrein

UTRECHT Op een autobedrijventerrein is op zondagavond een auto in brand gestoken.
De politie kreeg om 22.30 uur een melding van een autobrand op Meijewetering. De brandende auto stond achter een afgesloten hek, de brandweer kon daardoor niet meteen aan werk. De brand sloeg over naar drie andere autos. Een getuige heeft twee mannen met bivakmutsen weg zien rijden in een donkerkleurige Skoda of Volkswagen Golf. De daders zijn nog niet opgepakt.
De politie is op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.

Vernieling en bedreigingen aan voordeur

UTRECHT Op zondagmiddag bedreigden twee mannen de bewoners van een huis en beschadigden de voordeur met een kettingslot. De bewoonster belde de politie die om 13.10 uur aanwezig was. De twee mannen waren inmiddels vertrokken. Zij reden op een brommer weg zodra zij beseften dat ze bij het verkeerde huis stonden. Ze hebben meerdere ruitjes van de voordeur vernield.
De politie is op zoek naar getuigen. De mannen op de brommer zijn een ongeveer 50 jarige man van 1.75m met een dun postuur en een gezette man van ongeveer 35 jaar met een aziatisch uiterlijk en een dun snorretje.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.

Vrouw overvallen op parkeerterrein

UTRECHT Op zondagavond gaf een onbekende man een 59 jarige vrouw uit IJsselstein een harde duw in haar rug en pakte haar handtas af. De vrouw liep samen met haar vriendin op het parkeerterrein op de Overste den Oudenlaan bij de Jaarbeurs. De man dreigde dat hij een wapen had. Ze viel en heeft uit angst haar tas afgegeven. De man is er met de buit vandoor gegaan. Van de man is alleen bekend dat hij een spijkerbroek droeg en met een buitenlands accent sprak. De overval was tussen 18.00 uur en 18.30 uur.
De politie is op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.

Brandstichting aan voordeur

UTRECHT In het centrum van de stad is op zondagavond door onbekenden een voordeur op het Jansveld in brand gestoken. De bewoners ontdekten om 22.25 uur de brand. Ze hebben de brand zelf kunnen blussen. De schade aan de deur groot en de intercom is volledig verbrand. Van de daders is niets bekend.
De politie is op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.

Brandstichting in kelderboxen van een flatgebouw.

UTRECHT - Op zondagavond is brand gesticht in een kelderbox die is overgeslagen naar een tweede box.
Tussen 23.35 uur en 01.00 uur brak er brand uit in de kelderboxen op de Oudegeinlaan. Volgens de brandweer is de brand aangestoken. Door de rookontwikkeling moesten verschillende woningen in de flat ontruimd worden. De bewoners zijn tijdelijk bij buren ondergebracht. Bij twee woningen moest de brandweer de voordeuren forceren omdat er niet gereageerd werd. Er was niemand thuis. De politie heeft deze bewoners achterhaald en op de hoogte gebracht. Na enige tijd kon iedereen weer naar huis. Er is alleen schade in de kelderboxen. Door meerdere buurtbewoners is gemeld dat er regelmatig jongens rondhangen bij de kelderboxen.
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van district Utrecht stad, tel : 0900 8844.