Gemeente Voorschoten

Afscheid brandweer Voorschoten

Voorschoten heeft afgelopen zaterdag 11 december afscheid genomen van de brandweer als gemeentelijke organisatie. Onze beroepskrachten en vrijwilligers sluiten zich per 1 januari 2011 aan bij de regionale brandweer in Hollands Midden. Tijdens dit afscheid spraken burgemeester Jeroen Staatsen en de commandant van de brandweer Voorschoten, Martien van Boesschoten alle brandweerlieden toe. Na het formele gedeelte was er een spetterend feest voor de leden van het brandweerkorps en hun partners.

Bijna 400 jaar brandweer in Voorschoten

Tijdens de bijeenkomst krengen alle aanwezigen een speciaal voor dit afscheid geschreven boekje over de geschiedenis en toekomst van de brandweer in Voorschoten. Dit boekje is geschreven door historicus Jan Sloof en vertelt het verhaal van bijna 400 jaar brandweer in Voorschoten. Het is tevens een ode aan alle vrijwilligers bij de brandweer die zich jarenlang vol overgave voor ons dorp hebben ingezet en dat blijven doen. Ook na 1 januari.

Regionalisering brandweer

Op 1 januari 2011 gaan 25 gemeentelijke brandweerkorpsen en de regionale brandweer in Hollands Midden op in één nieuwe organisatie: Brandweer Hollands Midden. Deze bestaat straks uit ruim 1400 medewerkers. Het werkgebied van de Brandweer Hollands Midden bestrijkt het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland en strekt zich uit van de Duin- en Bollenstreek in het noorden via het Groene Hart naar de Krimpenerwaard in het zuiden en telt ruim 750.000 inwoners.
* 13 december 2010