Gemeente Purmerend

P600 ijsbaan vanaf opening meteen gezellig druk

13 december 2010

Ook al is de dooi ingezet in Purmerend is het gelukkig voorlopig nog niet gedaan met de ijspret. Tot en met dinsdag 28 december kan er weer volop geschaatst en gezwierd worden op de Koemarkt. De ijsbaan ging op zaterdag 11 december om 11.00 uur open en het was meteen gezellig druk.

De Koemarkt is omgetoverd tot een winterparadijs met een ijsbaan van 500 m² met écht ijs, die dagelijks van 11.00 uur tot 21.00 uur geopend is. Tijdens de openingsuren van de ijsbaan is het goed toeven op het overdekte en verwarmde winterterras, waar men onder het genot van een drankje en een hapje, zowel buiten als achter glas, prachtig uitzicht heeft op de ijsbaan én op de Koemarkt. Wie een portie poffertjes niet kan versmaden moet aan de overkant van de ijsbaan zijn waar de gezellige Oudhollandse poffertjeskraam staat.

Spannende vrijdagnacht
Doordat pas op het laatste moment bekend werd dat de ijsbaan er toch kon komen was het de afgelopen twee weken flink aanpoten om alles in recordtijd voor elkaar te krijgen. Maar afgelopen vrijdagnacht werd het pas echt spannend, vertelden de ijsmeesters, de vriesinstallatie bleek opeens kuren te vertonen. Doordat die nacht met man en macht gewerkt is, en er om vijf uur `s ochtend zelfs een nieuwe vriesinstallatie is afgeleverd en geïnstalleerd, was de ijsvloer nog gelukkig net op tijd bevroren voor de komst van de eerste schaatsers om 11.00 uur.

Teams kunnen zich nog steeds inschrijven voor de Curling Competitie, één van de succesnummers van vorig jaar, die dit keer wordt gespeeld op woensdagavond 15 en 22 december, de finale is op dinsdagavond 28 december. Meer informatie over het curlen is te vinden op purmerendonice.nl, hier kunnen teams zich ook aanmelden.

Praktische informatie
In de periode 13 tot en met 17 december kunnen ook scholen gebruikmaken van de ijsbaan. Scholen kunnen zich hiervoor aanmelden door een e-mail te sturen naar info@purmerendonice.nl.
De animo hiervoor is groot, dus wacht u niet te lang met aanvragen!

Alle schaatsen zijn toegestaan met uitzondering van noren. Er zijn schaatsen te huur voor 2,50 euro. De ijsbaan is geopend vanaf za 11 tot en met di 28 december. Openingstijden: 11.00 uur tot 21.00 uur. Entree: gratis. Meer informatie: www.purmerendonice.nl en volg het laatste nieuws over de ijsbaan op Twitter www.twitter.com/purmerendonice.