Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 13-12-2010

Inbrekerswerktuigen in auto aanleiding tot arrestatie 35-jarige Tilburger

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 03.10 uur, in het kader van het donkere dagen offensief op de Wandelboslaan een 35-jarige Tilburger aangehouden omdat hij in zijn auto inbrekerswerktuigen had liggen. Dit is op grond van de APV verboden gedurende de voor de nachtrust bestemde tijd. De dienders controleerden de Tilburger mede naar aanleiding van een inbraak alarm dat overging op een bouwlocatie aan de Noorwitsstraat. Dit bleek overigens loos te zijn. In de auto van de Tilburger lagen meerdere paren handschoenen, twee tangen en een zaklamp. Bovendien bleek hij bekend te zijn bij de politie ter zake diefstallen.

Controles leveren drie vonnisklanten op

TILBURG: Zondagavond werd tijdens een controle op de Diepenstraat een 34-jarige Tilburger aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond het opsporingsregister. Er stonden nog zes vonnissen voor de man open, waarvoor hij in totaal nog 37 dagen moet uitzitten. Hij werd ingesloten in het cellencomplex.

Vannacht leverde omstreeks 00.55 uur een controle op de Baflostraat nog een gesignaleerde klant op. De bijrijder van een auto, een 21-jarige Tilburger bleek nog 558 euro te moeten betalen of 9 dagen zitten. Een oom van de Tilburger kwam de boete voor zijn neef aan het bureau betalen.

Omstreeks 02.00 uur was het bij een controle op de Ringbaan Zuid weer prijs. Een 29-jarige Tilburger bleek nog 240 euro te moeten betalen. Hij heeft aan het bureau de boete voldaan.

Het 'donkere dagen offensief' loopt van oktober tot april. In deze periode proberen criminelen veelvuldig hun slag slaan. Dit is voor de politie, het Openbaar Ministerie en gemeenten aanleiding om de handen ineen te slaan en te proberen met gerichte acties de criminaliteit tegen te gaan. De speerpunten die extra aandacht krijgen in de aanpak zijn: straatroof, overvallen en woning-, bedrijfs- en auto-inbraken. De aanpak van criminaliteit is echter niet alleen een taak voor de overheid. Ook burgers, ondernemers, verenigingen, maatschappelijke instellingen, etc. moeten preventieve maatregelen nemen om inbraak, straatroof en overvallen zoveel te voorkomen.

Wie bekladt er met eieren een school?

TILBURG: Wijkagent Berry Swaans van het team Wilhelminapark is op zoek naar getuigen die gezien hebben dat op vrijdag 19 november jl. en op vrijdag 10 december hl. Basisschool Den Bijstere aan het Daltonerf besmeurd is met eieren.

De eerste keer vond het vandalisme plaats tussen 20.00 en 22.15 uur, afgelopen vrijdag is het tijdstip minder concreet te maken. Toen moet het tussen vrijdagmiddag 16.00 en zaterdagmorgen 11.00 uur gepleegd zijn. Door de baldadigheid moesten niet alleen diverse ramen maar ook een zonnewering schoon gemaakt worden. Getuigen kunnen bellen met politieteam Wilhelminapark via 0900-884, of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Beginnend bestuurster moet rijbewijs inleveren

TILBURG: Een 22-jarige Tilburgse is vannacht omstreeks 01.15 uur tijdens een routinecontrole in verband met het donkere dagen offensief op de Spoorlaan, betrapt op het rijden onder invloed. De automobiliste heeft nog geen vijf jaar haar rijbewijs en valt daarom onder de categorie beginnend bestuurder. Ze blies 370 ugl. Vanwege dit voor haar veel te hoge percentage moest ze haar rijbewijs inleveren. Ze had naar eigen zeggen twee flesjes Duvel bier gedronken.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-12-2010 13:58 | © Regio Midden en West Brabant |