Politie Hollands Midden

Katwijk - Automobilist begaat meerdere overtredingen

Katwijk, 13-12-2010 o De politie heeft vrijdagavond 10 december een 48-jarige automobilist zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden na diverse overtredingen.

Agenten zagen de bestuurder over de Provincialeweg rijden met een lekke band en wezen hem hierop. Vervolgens werd de bestuurder doorgestuurd naar een alcoholcontole op de Hoorneslaan. De bestuurder probeerde deze te omzeilen, maar werd weer van de weggehaald en naar de controle geleid. Met vonkende velg ging de bestuurder er opnieuw vandoor via de N206, naar de Cacaoweg en stak de Zeeweg over. De man reed het fietspad langs de N206 op, stapte uit de auto en rende weg, maar zag de sloot over het hoofd waar hij in liep. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden.

Tegen de bestuurder wordt proces verbaal opgemaakt wegens het niet voldoen aan een aanwijzing van een agent, gevaarlijk rijgedrag en rijden met een ongeldig verklaard rijbewijs. Tevens bleek de bestuurder te veel alcohol gedronken te hebben, namelijk 815 ug/l, de limiet is 220 ug/l.