Gemeente Gennep


Persberichten

De Kinderboerderij wint iD Trofee Gennep
De iD Trofee Gennep is gewonnen door de Kinderboerderij, een idee van Dennis de Jager en Albert Nielen. Burgemeester De Loo reikte de hoofdprijs van de ideeënwedstrijd voor een vitaler Gennep, die heel 2010 heeft geduurd, vrijdag 10 december uit tijdens een spannende finaleavond in Gennep. De hoofdprijs is een uitvoeringsbudget van EUR 25.000,- om het idee te realiseren. Inwoners van de gemeente Gennep konden stemmen op zes genomineerde ideeën. 3517 inwoners brachten hun stem uit via de website www.idtrofeegennep.nl of via de stembus.

Ongeveer 200 bezoekers woonden vrijdag de spannende finaleavond bij, in het leegstaande pand van de voormalige meubelzaak Wolters & Wolters aan de Zandstraat in Gennep. Het pand was voor deze gelegenheid eenmalig omgebouwd tot feestzaal. Tijdens de avond viel telkens een genomineerde af. De eindstrijd ging uiteindelijk tussen Centrum Versiering met 12% van de stemmen en de Kinderboerderij met 63% van de stemmen. De winnaar en de gemeente gaan binnenkort in overleg over de uitvoering van het idee. Het is de bedoeling dat het idee binnen één jaar gerealiseerd wordt.

Tijdens de finaleavond werden ook de eerste `Vitale Vazen' uitgereikt door wethouder Arnold Jansen. De Vitale Vaas is door het gemeentebestuur van Gennep in het leven geroepen om organisaties en personen die initiatieven ontwikkelen die bijdragen aan de vitaliteit van Gennep te bedanken. De eerste vier Vitale Vazen werden uitgereikt aan de Torenstichting, voor de inzamelingscampagne voor de restauratie van de Martinustoren, aan de organisatoren van de Pleinfeesten en Summmertime en aan de werkgroep 65 Jaar Bevrijd, voor de organisatie van de tentoonstelling Gennep 65 jaar in Vrede en Vrijheid. De wethouder zal komende week nog enkele Vitale Vazen uitreiken. De vazen zijn een ontwerp van keramiste Nina Milacic.

Onder de stemmers werd een mand met streekproducten verloot. De winnaar hiervan is H. Jaspers uit Gennep.