Gemeente Winterswijk


Vaststelling Bestemmingsplan Integrale herziening buitengebied Winterswijk maand uitgesteld

13 december 2010
Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad voorgesteld om het nieuwe bestemmingsplan buitengebied in de raadsvergadering van 23 december vast te stellen. In de vergadering van de raadscommissie Ruimte van 8 december heeft de commissie besloten om het bestemmingsplan een maand later te behandelen.

De gemeente Winterswijk is al enkele jaren bezig met het maken van een nieuw bestemmingsplan voor het buitengebied. Dit plan omvat het gehele buitengebied met uitzondering van de verblijfsrecreatieterreinen en enkele percelen waarvoor recent dan wel binnenkort een nieuw bestemmingsplan is of wordt gemaakt.

Zienswijzen

Een ontwerp van het nieuwe plan heeft in het voorjaar van 2010 ter inzage gelegen. Er zijn tijdens de inzagetermijn 182 zienswijzen ingediend. De zienswijzen worden beantwoord bij vaststelling van het bestemmingsplan. Alle indieners van zienswijzen hebben persoonlijk bericht gekregen over de beantwoording van hun zienswijze.

Integraal plan

Uitgangspunt is dat percelen een bestemming krijgen die overeenkomt met het bestaande legale gebruik. Beleid dat de afgelopen jaren is vastgesteld, is in het plan opgenomen. Een voorbeeld hiervan is het zogenaamde hergebruikbeleid waarbij nieuwe functies aan leegstaande gebouwen toegekend kunnen worden. Ook het provinciale beleid rondom de ecologische hoofdstructuur is in het plan vertaald.

Vaststelling januari 2011

De leden van de raadscommissie Ruimte hebben in de vergadering van 8 december aangegeven dat ze meer tijd nodig hebben om de stukken voor te kunnen bereiden. Het bestemmingsplan wordt nu in de commissievergadering van 12 januari en de raadsvergadering van 27 januari 2011 behandeld. De inwerkingtreding van het plan zal hiermee ook een maand verschuiven. Dit zal naar verwachting halverwege april 2011 zijn. Indieners van zienswijzen krijgen nog persoonlijk bericht van de gewijzigde data.