Gemeente Hoorn

Bureau Stadstoezicht zorgt voor verkeersveiligheid rondom basisscholen

Tijdens een handhavingsactie bij basisschool De Duiventil in de Kersenboogerd kregen 9 ouders een waarschuwing voor parkeerovertredingen. De ouders parkeerden op plekken waar dat niet mag, of stonden dubbel geparkeerd. Ook bij basisschool t Fluitschip werden twee ouders aangesproken op hun parkeergedrag. De controles vallen onder het project Verkeersveiligheid rondom Basisscholen, bedoeld om de verkeersveiligheid en door drukte en foutparkeren rond basisscholen te verbeteren. Stadstoezicht assisteerde de brandweer en de politie bij een Brand in de Molsteeg. Stadstoezicht sloot de Hoge Vest af, zodat de hulpdiensten rustig hun werk konden doen en dat automobilisten zich niet vast reden aan het begin van Westerdijk.

Parkeerverbod ABC-terrein De inspecteurs hebben de afgelopen tijd gerichte controles gehouden op het ABC-terrein waar een pakeerverbod geldt. Na veel klachten van omwonenden over parkeeroverlast deelde Bureau Stadstoezicht 10 boetes uit.

Informatie Bel voor vragen aan Bureau Stadstoezicht met 0229-276880. Bureau Stadstoezicht is ook te volgen via Twitter, op @ToezichtHoorn.