Landstede

Veilig op weg dankzij fietsenkeuring

Op woensdag 8 en vrijdag 10 december was de firma Nowak op het Thomas a Kempis College aanwezig om tijdens het eerste lesuur alle fietsen van de 1e jaars leerlingen te keuren.

Deze fietskeuring stond in het teken van de verkeersweek. Vooral in deze donkere, winterse dagen is een degelijke en veilige fiets uiterst belangrijk. De fietsenmaker en zijn baas van Nowak hebben alle rijwielen persoonlijk gekeurd.

Bij de keuring werd vooral gelet op de verlichting, remmen, banden en de algehele gesteldheid van de fiets (bijvoorbeeld loszittende wielen). Er waren maar een paar fietsen waar iets aan mankeerde. Deze leerlingen krijgen de gelegenheid om met korting de fiets te laten repareren bij de firma Nowak, op een later tijdstip.

Naast deze fietskeuring waren er nog meer activiteiten tijdens de verkeersweek. Zo hebben de 1e jaars leerlingen workshops gedaan op het gebied van verkeersveiligheid: het nut van autogordels, gedrag bij spoorwegovergangen, snelheid in het verkeer en de invloed van muziek (koptelefoons) in het verkeer.