Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 13-12-2010

Politie onderzoekt gewapende overval op kledingwinkel in Breda

BREDA: Twee mannen hebben maandagmorgen kort na 10.00 uur een
kledingwinkel in de Houtmarktpassage overvallen.

De twee drongen via het magazijn het pand binnen en bedreigden twee aanwezige medewerkers met een vuurwapen. De personeelsleden die net bij de winkel waren gearriveerd, zagen kans na de overval te vluchten en de politie te waarschuwen. Bij de overval werd een geldbedrag buitgemaakt.

Omdat niet helemaal duidelijk was of de overvallers nog in het pand waren, zetten agenten de omgeving hermetisch af. Een arrestatieteam heeft kort daarna de winkel doorzocht, maar de overvallers niet meer aangetroffen. Het gaat om twee mannen van circa 30 jaar met een negroïde uiterlijk.

Rond 11.30 uur kon de omgeving van de kledingzaak weer worden
vrijgegeven. Het winkelpand is op sporen onderzocht en van de
medewerkers zijn verklaringen opgenomen. Getuigen kunnen zich melden op 0900-8844.

Politie arresteert Bredanaar (28) wegens huiselijk geweld

BREDA: De politie heeft zondagavond kort voor 23.00 uur een 28-jarige man uit Breda aangehouden wegens huiselijk geweld. Hij wordt verdacht van bedreiging van zijn vriendin in hun woning in de wijk Heuvel. Hij zou met een schilmesje voor haar hebben gestaan en gezegd hebben dat hij haar zou kunnen doodsteken. De man is meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Bekeken wordt of een huisverbod soelaas kan bieden, er spelen door de psychische gesteldheid van de man al langer problemen in het gezin.

Bredanaar gearresteerd na schietincident bij woning Weilustlaan

BREDA: Een 24-jarige man uit Breda is maandagmorgen kort voor 01.00 uur aangehouden op verdenking van doodslag cq. moord. De man zou rond 23.30 uur enkele malen op een 52-jarige vrouw uit Breda hebben geschoten toen ze voor een raam in haar woning aan de Weilustlaan stond. De vrouw is niet gewond geraakt. De verdachte en het slachtoffer zijn bekenden van elkaar, maar leven kennelijk in onmin met elkaar. De directe aanleiding voor het schietincident is nog niet bekend. De Bredanaar wordt woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-12-2010 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |