FloraHolland


Intratuin nieuwe huurder gebouw FloraHolland Venlo

(Gezamenlijk persbericht FloraHolland en Intratuin)

FLORAHOLLAND, 13 december 2010 (persbericht) - Met ingang van 1 januari 2011 verhuurt FloraHolland het overgrote deel van haar veilingcomplex in Venlo aan Intratuin Holding BV, moedermaatschappij van Intratuin Nederland en Intratuin België. De organisaties sluiten een huurovereenkomst voor de duur van tien jaar. Door de verhuizing van FloraHolland naar het Duitse Herongen is een groot deel van het complex beschikbaar gekomen. Intratuin gaat de huisvesting gebruiken voor distributiedoeleinden.

De huurovereenkomst tussen FloraHolland en Intratuin werd gesloten op 10 december 2010 in Venlo. De overeenkomst werd getekend door algemeen directeur van Intratuin Holding BV, Marcel van Brakel en financieel directeur Erik Leeuwaarden van FloraHolland. Marcel van Brakel: "Ik ben erg blij met deze overeenkomst voor de huur van het complex. Door de verdere groei en expansie waren we op zoek naar een groot nationaal distributiecentrum voor onze keten van tuincentra in Nederland en België. En dat centrum is er nu." Intratuin behoudt daarnaast in Aalsmeer haar distributiecentrum voor groen.

Het complex waarin Intratuin haar intrek neemt is vrijgekomen omdat FloraHolland Venlo naar Herongen is verhuisd om daar samen met de Landgard-veilingen Lüllingen en Herongen de nieuwe Veiling Rhein-Maas te starten. Sinds maandag 29 november draaien de acht veilingklokken van de joint-venture Veiling Rhein-Maas in Herongen.

Erik Leeuwaarden, financieel directeur van FloraHolland, is blij dat het veilinggebouw een goede bestemming krijgt.
"Het voormalige veilingcomplex van FloraHolland Venlo is een prima plek voor een bedrijf in de groene sector. Bovendien versterkt de vestiging van het nationale distributiecentrum van Intratuin op deze locatie de positie van Fresh Park Venlo en van Flora Trade Parc Venlo."

Intratuin
Intratuin is een toonaangevende landelijke winkelformule waar de groenbeleving het centrale middelpunt is. Intratuin heeft een dominante marktpositie en is marktleider op het gebied van tuin en dier. De tuincentra van Intratuin inspireren de consument met betaalbare innovatie, gemaksconcepten en een uitgebreid assortimenten planten en artikelen voor tuin, dier en huis.

Bij de foto's:

1. Ondertekening van de huurovereenkomst met Intratuin in de veilingzaal, met v.l.n.r. Pieter Foekens (FloraHolland), Ellen Berkvens (Gemeente Venlo), Marcel van Braken (algemeen directeur Intratuin Nederland), Frank Hoens (Gemeente Venlo), Mark Verheijen (wethouder Gemeente Venlo), Eric de Gans (Intratuin), Erik Leeuwaarden (financieel directeur FloraHolland), Paul Terpstra (Venlo Partners), Ger Kamps (FloraHolland Venlo), Joep Ebben (Intratuin) en Frank de Groot (Intratuin).

2. Intratuin in complex FloraHolland Venlo (montagefoto)