ROC Friese Poort Horizontaal toezicht voor eerste onderwijsinstelling in het noorden ROC Friese Poort tekende maandag 13 december, als eerste onderwijsinstelling in het noorden, het convenant horizontaal toezicht Belastingdienst. Deze overeenkomst is gebaseerd op wederzijds vertrouwen en de overtuiging dat ROC Friese Poort de verantwoordelijkheid voor het fiscale proces goed heeft geborgd.

Medio 2010 heeft ROC Friese Poort aangegeven dit convenant te willen sluiten met de Belastingdienst. In plaats van achteraf aangiften te controleren, wil de Belastingdienst meer inspelen op de actualiteit van gegevens. Dit betekent niet dat er achteraf geen controle meer mogelijk is, maar dat vooraf wordt afgestemd hoe bepaalde zaken fiscaal moeten worden geïnterpreteerd. De Belastingdienst kan hierdoor het toezicht veel efficiënter uitvoeren en ROC Friese Poort loopt minder fiscale risico's en ervaart minder administratieve lasten.

Het convenant werd in de vestiging van ROC Friese Poort in Drachten ondertekend door de heer Sjouke Tuinier, voorzitter College van Bestuur ROC Friese Poort en de heer drs. G.H.R.M Willenborg, teamleider Belastingdienst Noord.