Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 13-12-2010

Rijenaar (47) verdacht van huiselijk geweld

RIJEN: De politie heeft vannacht omstreeks 01.45 uur in Rijen een 47-jarige inwoner van die plaats aangehouden op de verdenking van huiselijk geweld. Hij zou in de woning zijn vrouw mishandeld hebben. Terwijl de agenten in de woning met het slachtoffer spraken, bleek dat de verdachte zich op straat bevond. Daar werd hij aangehouden. Zijn vrouw vertelde dat haar man haar tijdens een ruzie onder meer bij haar keel had gepakt en haar met de vlakke hand in haar gezicht had geslagen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Veelpleger aangehouden in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie heeft zondagavond omstreeks 21.50 uur op de Vijf Eikenweg een 36-jarige man uit Dongen aangehouden omdat hij een auto bestuurde, terwijl hij een volledige rijontzegging heeft. Bovendien had hij geen enkel ID-bewijs bij zich en weigerde hij aan het bureau een blaas- en / of bloedproef te ondergaan. Het blijkt te gaan om een man die geregistreerd staat als veelpleger. De controle van de Dongenaar volgde na een melding dat er zich bij het tankstation een auto verdacht op zou houden. Bij de tankshop werden geen verbrekingen geconstateerd. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.

Computerspellen gestolen bij inbraak

GILZE: Vanmorgen is omstreeks 05.40 uur ingebroken in een winkel aan de Nieuwstraat. De inbrekers hebben het kozijn van de voordeur verbogen om de zaak binnen te komen. Er is een groot aantal computerspellen gestolen. De politie houdt een buurtonderzoek. Ook is de technische recherche ter plaatse gekomen om een sporenonderzoek in te stellen.

Oosterhouter (22) moet nog 1303 euro aan openstaande boetes betalen

RIJEN: Zondagavond is omstreeks 21.15 uur tijdens een controle op het Anne Frankplein een 22-jarige Oosterhouter aangehouden omdat voor hem nog voor 1303 euro aan boetes openstond. De Oosterhouter beweerde daarvoor een betalingsregeling te hebben getroffen. Hiervan was echter in de politiecomputer niets terug te vinden. Bekenden van de man hebben het boetebedrag in Tilburg voor hem voldaan, waarna hij met kwitantie weer in vrijheid is gesteld.

Verlichtingscontrole in Rijen

RIJEN / DONGEN: : De politie heeft vanmorgen tussen 07.30 en 08.15 uur een verlichtingscontrole gehouden op de Nassaulaan in Rijen en op het Hespelpad in Dongen. . De agenten werkten samen met vier
verkeersregelaars en twee medewerkers van Veilig Verkeer Nederland..

Aan het Hespelpad in Dongen werden 8 bekeuringen uitgeschreven. Aan de Nassaulaan in Rijen werden 6 bekeuringen uitgeschreven.

Vuurwerkkopers spul kwijt

GILZE: De politie heeft zondagmiddag tijdens op de Langenbergseweg tijdens een routinecontrole in de kofferbak van een auto een grote doos met siervuurwerk aangetroffen. De twee inzittenden, een 41-jarige Hagenaar en een 31-jarige Tilburger werden aangehouden. Ze bleken het vuurwerk, een grote ratel en twee potten voor 100 euro in België te hebben gekocht. De auto werd aan de kant gezet omdat de bestuurder opvallend snelheid minderde toen hij de politieauto aan zag komen.

Veel gestelde vragen over vuurwerk

Waar kan ik vuurwerk kopen?

Bij de officiële verkooppunten (met verkoopvergunning)

Wanneer mag ik vuurwerk kopen?

Op 29, 30 en 31 december. Indien hier een zondag in valt, kan er maar op twee dagen vuurwerk gekocht worden.

Wat mag ik kopen? / Hoeveel vuurwerk mag ik kopen?

Alleen in Nederland toegestaan consumentenvuurwerk.

Maximaal 10 kilogram per persoon

Hoe oud moet ik zijn om vuurwerk te kopen?

16 jaar

Hoe weet ik of het toegestaan vuurwerk is?

Als het vuurwerk is gekocht bij een in Nederland erkend
vuurwerkverkooppunt, op de dagen dat de verkoop is toegestaan en het vuurwerk voorzien is van een gebruiksaanwijzing in de Nederlandse taal, voorzien is van de tekst: geschikt voor particulier gebruik, een CE keurmerk en een afbeelding of tekst waaruit blijkt wat het effect (NEM: netto explosieve massa) van het product is. Nederlands
consumentenvuurwerk mag NOOIT meer dan 500 gram NEM bevatten. De hoeveelheid staat vermeld op het vuurwerkproduct zelf.

Wanneer mag ik vuurwerk afsteken?

Op 31 december van 10.00 (s-morgens) tot 01 januari 02.00 uur in de nieuwjaarsnacht.

Nietin de buurt van bijv. ziekenhuis, bejaardencentrum, dierenasiel.

Mag ik vuurwerk vervoeren?

Ja, op de dagen dat de verkoop en/of het gebruik zijn toegestaan, naar huis en niet meer dan 10 kg per voertuig. Niet los, maar in de verkoopverpakking.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 13-12-2010 15:40 | © Regio Midden en West Brabant |