WatchMouse meet prestaties van de belangrijkste nederlandse webwinkels

13/12/2010 15:00

WatchMouse

Meerderheid websites presteert onder de maat in aanloop naar de kerstperiode

UTRECHT, 13 december, 2010 - WatchMouse, wereldwijd een van de leiders op het gebied van website- en applicatiemonitoring, heeft in de maand voorafgaand aan de kerstperiode de 91 belangrijkste Nederlandse webwinkels gecontroleerd op beschikbaarheid en prestaties. De websites die zijn gemeten waren o.a. Blokker, OTTO, V?, eBay, Fleurop, Kruidvat, Neckermann en T-Mobile.

De resultaten: slechts 11 van de 91 websites 100 procent uptime hadden; 26 websites scoorden 99,9 procent of hoger en 11 websites vielen in de categorie 'onacceptabel'. Telepoint eindigde onderaan met een totaal van ruim acht dagen downtime in de gecontroleerde periode. Andere Nederlandse websites met prestatieproblemen zijn: Bestelmaar, Bol, Dixons, Ritel, Dynabyte, Plutosport, Mycom, AnyMobile, Yves Rocher en Zester. Klik hier voor het complete rapport en de methode die is gebruikt voor het testen van de 91 Nederlandse webwinkels.

"We hebben deze drukbezochte webwinkels voor het zevende achtereenvolgende jaar getest om te kijken hoe ze functioneren in aanloop naar de decembermaand," aldus Mark Pors, CTO en medeoprichter van WatchMouse. "De invloed die een snelle en betrouwbare website op een bedrijf heeft, is steeds moeilijker te negeren en er zijn steeds minder excuses te bedenken voor downtime. Helaas bleek uit de test dat de meerderheid van deze sites geen optimale uptime en laadsnelheid heeft en dat minder dan de helft voldoet aan de industriestandaard van 99,9 procent of hoger."

Webwinkels zijn extra gevoelig voor lage laadsnelheden door de grote verscheidenheid aan componenten die moeten worden geladen om de producten goed weer te geven op de website. Volgens een eerder rapport van Forrester Research en Akamai verwacht de bezoeker van een webwinkel tegenwoordig dat een webpagina binnen twee seconden is geladen. Verder blijkt uit research van zowel Microsoft als Google dat een vertraging van slechts een halve seconde al een negatieve impact heeft op de omzet van webwinkels als gevolg van meer "achtergelaten winkelwagentjes", hogere bounce rates, minder pagina's per bezoek en minder omzet per bezoeker.

WatchMouse heeft de websites gecontroleerd in de periode van 6 november t/m 6 december. Volgens de industriestandaard voor uptime is een beschikbaarheid van 99,9 procent of hoger "goed" en alles onder de 99 procent "slecht".

Kijk op NLWebShops.public-website-status.com voor real-time status en prestatiestatistieken van de websites uit het onderzoek. Deze pagina gebruikt de WatchMouse-technologie voor Publieke statuspagina's en wordt voortdurend bijgewerkt zodat bezoekers van webwinkels de prestaties van hun favoriete webwinkel in de gaten kunnen houden terwijl ze online hun kerstinkopen doen.


--

Over WatchMouse

http://www.watchmouse.com/about





http://www.watchmouse.com