Marokkaanse winnaars bij de Zwarte Zakenman Verkiezing van het jaar

13/12/2010 16:16

The Other Network

De businessclub voor succesvolle multiculturele professionals The Other Network (TON) hield op zaterdag 11 december 2010 de finale van de verkiezing van de beste allochtone zakenman en de beste allochtone manager van het jaar! (The Other Business man 2010 en The Other Manager 2010) Het prestigieuze gala werd voor de vijfde keer op rij gehouden.

In de categorie ondernemers werd Mohamed Baba gekozen tot The Other Businessman 2010. Als partner van Mex-it (een consultancy bureau voor diversiteit) werd hij door de jury als voorbeeld gezien voor multicultureel ondernemingstalent in Nederland.

The Other Manager 2010 werd gewonnen door Mostafa Hilali. (Majoor bij het leger) Na een inspirerende speech werd hij door de vakjury verkozen tot de beste multiculturele manager van 2010. Hij zal zich samen met Mohamed Baba inzetten om het initiatief van The Other Network nog meer te promoten en naar grotere hoogten te tillen. In dat kader zijn beiden het komende jaar ambassadeurs voor The Other Network en de verkiezing van The Other Businessman.

Naast de winnaars gekozen door de vakjury, kon het publiek ook via sms bepalen wie de winnaars werden van de publieksprijs in beide categorieën. De winnaar van de publieksprijs bij de ondernemers was Hassan Elhadji (eigenaar van een groothandel in bloemen) en de publieksprijs voor de managers ging weer naar Mostafa Hilali. De laatste sleepte twee prijzen in de wacht.

Onder de prominenten bevonden zich onder andere Wethouder Andrée van Es (Amsterdam), Burgemeester Aboutaleb (Rotterdam) Agnes Jongerius (FNV) Peter Terium (CEO van Essent) en Walter de Zeeuw (lid RVB van PwC). Keynote speaker was Alexander Rinnooy Kan (Voorzitter van de SER)

ABN AMRO was voor de vijfde keer Hoofd Sponsor van dit event samen met PwC en de gemeente Amsterdam.

Het is de eerste keer in de geschiedenis van The Other Businessman verkiezing dat de winnaar bij de ondernemers van Marokkaanse afkomst is en dat in beide categorieën twee Marokkaanse professionals hebben gewonnen.

In eerste helft van 2011 komt The Other Network met een nieuw initiatief "The Other List" geheten. Dat is de lijst van de 25 meest invloedrijke multiculturele professionals in Nederland. Deze lijst wordt in samenwerking met de VU opgesteld. Dit als reactie op de lijst van de Volkskrant van de 200 machtigste mensen van Nederland waarvan er maar 5 allochtoon zijn.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing op: www.theotherbusinessman.nl of op www.theothernetwork.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl