Noord-Hollanders kiezen massaal voor biologisch kerstdiner
13 december 2010 -
Ruim de helft van de Noord-Hollanders kiest voor biologische
ingrediënten voor het kerstdiner, blijkt uit onderzoek van de provincie
Noord-Holland.
De prijs in de supermarkt blijft voor velen belangrijk, maar mensen
hebben ook steeds meer oog voor de milieu- en diervriendelijkheid van
producten.
Bijna de helft van de Noord-Hollanders staat deze kerst in de keuken.
Vooral vlees wordt door kerstkoks zorgvuldig beoordeeld op de
biologische afkomst (90 procent). Ook bij het vak zuivelproducten als
kaas, melk en eieren en op de groenten- en fruitafdeling staan mensen
vaak stil bij de oorsprong van het product (55-71 procent). Dit geldt
minder voor vis- en broodproducten (29-36 procent).
Opvallend is dat ruim tweederde van de jongeren kiest voor biologische
producten vanwege de dier- en milieuvriendelijkheid. De smaak, en of
producten gezonder zijn, maakt voor veel jongeren niet uit.
De provincie Noord-Holland zet zich al jaren in voor de biologische
landbouw en is verheugd met de uitkomst van het onderzoek. "Goed om te
zien dat steeds meer Noord-Hollanders kiezen voor biologische producten
uit de eigen provincie", reageert Jaap Bond, gedeputeerde Landbouw van
de provincie Noord-Holland. "Het toenemende gebruik van biologische
producten heeft veel positieve effecten voor natuur en landschap.
Hierdoor lopen er ieder jaar weer meer koeien `s zomers gegarandeerd
buiten en krijgen zij gezond voer dat gentech-vrij is. Daar mogen we in
Noord-Holland best trots op zijn!"
Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoeksbureau No Ties.
---
Provincie Noord-Holland