Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 13-12-2010

Nederlandse en Belgische agenten controleren op vuurwerk

PUTTE/HOOGERHEIDE: De politie van het team Bergen-Woensdrecht heeft zaterdag samen met de Belgische collega's een verkeerscontrole gehouden. Een specifiek aandachtspunt daarbij was de invoer van vuurwerk.

Er werd gecontroleerd op verkeer dat vanuit België naar Nederland ging. Op Belgisch grondgebied werd in tien auto's in totaal 27 kilo vuurwerk aangetroffen. In Putte en in Hoogerheide (Korteven) werden
controleposten ingericht. In totaal werden 160 auto's gecontroleerd en drie keer betrof het vuurwerktoeristen. Gezamenlijk hadden zij 21 kilogram vuurwerk bij zich. Het vuurwerk is in beslag genomen en tegen de eigenaren ervan wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werden er vier bekeuringen uitgeschreven voor verkeersovertredingen en één bestuurder bleek nog ruim 900 euro aan niet betaalde boetes te hebben openstaan.

De internationale actie is door zowel Belgische als Nederlandse collega's als zeer nuttig en geslaagd bevonden.

Politie arresteert man die agenten met mes bedreigt

ROOSENDAAL: De politie heeft maandagmorgen rond 04.30 uur op de Takspui een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Surveillerende agenten zagen de man staan met een boodschappentas en gelet op het nachtelijke tijdstip, wilde ze hem controleren. Vanuit hun auto spraken de agenten de man aan, maar die liep stoïcijns door. Toen ze er achterna liepen, trok de verdachte een mes en bedreigde de agenten. Met behulp van peperspray konden ze hem onder controle brengen. De man is op het bureau voor verder onderzoek ingesloten.

Auteur: Andre van den Hul

Laatst gewijzigd 13-12-2010 17:05 | © Regio Midden en West Brabant |