Siemens

Persbericht

Den Haag, maandag 13 december 2010

Winnaar categorie industrie van Incompany 200

Medewerkers zeer tevreden over Siemens

Siemens Nederland is op de eerste plaats geeindigd in de categorie Industrie van de Incompany 200, een jaarlijks onderzoek onder 50.000 werknemers in het bedrijfsleven en (semi) overheid. Siemens scoorde met name hoog op de onderdelen 'zelfstandigheid', 'voldoening', 'uitdaging' en 'arbeidsvoorwaarden'. Directeur HR Wouter Vlasblom van Siemens Nederland nam donderdagavond 9 december de award in ontvangst. Vlasblom benadrukte in zijn dankwoord dat het bij Siemens vooral gaat om mensgericht beleid, met als speerpunten jobrotation, employability en gezondheid beleid. "Ons streven is niet een hoge medewerkerstevredenheid maar een grote betrokkenheid", aldus Vlasblom.

De redactie van het gezaghebbende blad Incompany schrijft over Siemens het volgende:

"Dat Siemens een fantastische werkgever is, wordt elk jaar opnieuw bevestigd in Incompany 200. Al zes jaar op rij bevindt het bedrijf zich in de top, met cijfers die altijd tussen de zevenenkwart en zevenenhalf liggen. Alleen in 2006 miste Siemens de top 10, maar ook in dat jaar was de prestatie, met een twaalfde plaats, ijzersterk. Crisis of geen crisis, werknemers van Siemens zijn zeer gemotiveerd en tevreden.Dit jaar wint Siemens de sector Industrie weer, nadat het vorig jaar kortstondig voorbij werd gestreefd door Ricoh en Unilever. De consistentie van Siemens is een krachtig wapen, dat het bedrijf op een dag ongetwijfeld ook weer eens op de overall nummer 1-positie zal brengen, zoals in 2005. Voor werknemers lijkt er dus weinig te veranderen, maar helemaal klopt dat beeld niet.

In de categorie 'arbeidsvoorwaarden' (7,44) verbeteren die cijfers nu alweer voor het vierde opeenvolgende jaar. De werknemers raken steeds enthousiaster over hun 'salariering, 'bonussen' en 'voorzieningen'.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Persvoorlichting: Cees den Bakker
Telefoon: +31 (0)70 333 2340
E-mail: cees.den.bakker@siemens.com