Gemeente Alphen aan den Rijn

inzet DISTRICTSJAARPLAN POLITIE

Gemeentelijke inzet DISTRICTSJAARPLAN POLITIE

Jaarlijks wordt door het district Rijn- en Veenstreek een jaarplan gemaakt, waarin de prioriteiten van de politie genoemd staan voor het desbetreffende jaar. Voor het jaar 2011 is voor het eerst een integraal districtsplan veiligheid voor het gebied Rijn- en Veenstreek gemaakt. In dit jaarplan staan de onderwerpen die de gezamenlijke veiligheidspartners binnen het district Rijn- en Veenstreek (regio Hollands-Midden) gaan oppakken. Deze onderwerpen zijn in aanvulling op de lokale veiligheidsplannen, de werkplannen en het regionaal vastgesteld beleid.

Alphen aan den Rijn
Het jaarplan van het district Rijn- en Veenstreek is tot stand gekomen in samenwerking met de gemeenten Kaag- en Braassem, Nieuwkoop, Rijnwoude en Alphen aan den Rijn. Per gemeente is er sprake van een lokale probleemaanpak. Vanuit het Integrale veiligheidsbeleid in Alphen aan den Rijn heeft wethouder Groen in t Wout bijvoorbeeld ingezet op een veilige woon- en leefomgeving, invoering van de strafbeschikking, preventie vermogensdelicten (fietsendiefstal, woninginbraken etc.) en veiligheid in het verkeer. De politie Rijn- en Veenstreek ondersteunt de gemeenten actief in hun lokale initiatieven.

Districtelijke speerpunten
De gezamenlijke (districtelijke) speerpunten voor 2011 zijn: woninginbraken, overvallen, jeugdoverlast en criminaliteit en hennepteelt. In de aanpak zal de focus liggen op (jeugdige) veelplegers, lokale daders en persoonsgerichte aanpak. Het districtsjaarplan beschrijft naast een lokale probleemaanpak per gemeente vooral de aanpak van problemen die bovenlokaal aandacht vragen.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn