De Alliantie


Waaidorp op feestelijke wijze geopend

Op woensdag 1 december vond het feestelijke openingsdiner van Waaidorp plaats. De uitgenodigde projectontwikkelaars werden getrakteerd op een diner verzorgd door de toekomstige ondernemers van restaurant Praq op t Daq.

Waaidorp als tijdelijke plek
Waaidorp is de tijdelijke huisvesting van het Annie M.G. Schmidt Huis en restaurant Praq op t Daq. Beide worden uiteindelijk in de silos op het Zeeburgereiland (Amsterdam) gevestigd. De naam Waaidorp refereert aan de serie boeken die Annie M.G. Schmidt in de jaren zeventig schreef.

Waaidorp Waaidorp

Eten en leuke activiteiten
In Waaidorp kan iedereen nu terecht voor een etentje in restaurant Praq of voor leuke activiteiten. De projectontwikkelaars die voor het openingsdiner waren uitgenodigd, dragen bij aan de activiteiten die in Waaidorp georganiseerd worden. Op deze manier investeren zij alvast in de aantrekkingskracht van het Zeeburgereiland voor toekomstige bewoners.

Een plek in de silos op het Zeeburgereiland
Twee van de drie silos op het Zeeburgereiland worden door de Alliantie Ontwikkeling en AM Wonen ontwikkeld tot Annie M.G. Schmidt Huis. In het Huis wordt de wereld van Annie M.G. Schmidt gepresenteerd. Op het dak van de ene silo komt een speeltuin, op het dak van de andere silo restaurant Praq. De Alliantie is de opdrachtgever en afnemer van het gebouw. De derde silo wordt terzijnertijd in gebruik genomen door een architectenbureau.

---