Gemeente Hoogeveen

René Karst vertelt over Noorderlichtjesparade

13 december 2010 - Zanger René Karst is druk met de organisatie van de Noorderlichtjesparade. Hij vertelt over de vorderingen van de parade.

Noorderlichtjesparade op 22 december, een aanwinst voor Hoogeveen!

Toen ik een aantal maanden geleden aan tafel kwam te zitten, voelde ik met de anderen dat er iets moois stond te gebeuren... Het zou veel werk worden, maar Hoogeveen gaat een nieuw evenement krijgen, waar we heel veel tijd in kwijt kunnen. En dat er veel tijd in ging zitten hebben we de afgelopen weken geweten. In eerste instantie was het idee, om de Smederijen een praalwagen te laten maken, die we met lampjes zouden aankleden. Het werd door gemeente en Stichting Centrummanagement Hoogeveen aangegrepen als een nieuw jaarlijks evenement, waar vanuit de hele provincie, mensen naar toe moeten komen. Ik heb het gevoel dat dat gaat lukken!

Er zijn in Hoogeveen achtien Smederijen en het zou dus mooi zijn wanneer elke Smederij met een verlichte praalwagen zou komen. De Smederijen hebben allemaal een poging gewaagd om mee te doen, maar uiteindelijk zijn er maar een aantal die mee doen. Andere verenigingen en organisaties hebben zich ook bij ons gemeld wat uiteindelijk geresulteerd heeft in dertien met lampjes versierde wagens die meedoen aan de parade. Heel veel verschillende opvullingen van muziek en bijna 100 figuranten.

In de afgelopen weken heeft de organisatie, samen met brandweer, een bezoekje gebracht aan alle deelnemers om te controleren of aan de eisen wordt voldaan. Ik kan u zeggen dat heel veel wagens een sprookjesachtige uitstraling hebben, net Disney in het klein. De kwaliteit is hoog en de creativiteit verbluffend.

Gisteravond, hebben we met zeven personen en een trekker met een hele grote wagen een proefrondje gereden voor de route. Een aantal kleinigheden hebben we geconstateerd en daar zullen we rekening mee moeten houden. Er zal hopelijk veel publiek komen kijken maar vooral genieten... Nu nog hopen op een beetje mooi weer!

René Karst