Gemeente Asten en Someren

"Uit met Ouders" in Asten en Someren

De gemeentelijke projecten "Minder drinken ook in Asten" en "Minder drinken ook in Someren" worden dit jaar afgerond. Als afsluiting organiseren de gemeenten Asten en Someren op 13 december a.s. gezamenlijk "Uit met ouders in Asten en Someren", een avond voor ouders van (toekomstig) uitgaande jeugd. Alle ouders en verzorgers van 13 tot en met 16 jarige kinderen ontvingen daarvoor vorige week een uitnodiging.

`Uit met Ouders' is een voorlichtingsavond om ouders en verzorgers van kinderen van 13 tot en met 16 jaar te informeren over verschillende aspecten van uitgaan in Asten en Someren. Doel van deze avond is om een zo goed mogelijk beeld te geven van hoe het is om uit te gaan in de Peer in Asten en de Boemelaer in Someren.

Waar en wanneer?
Maandag 13 december is tussen 18.30 - 19.00 de ontvangst in Sociaal cultureel centrum de Ruchte in Someren. Vanaf 19.00 uur start daar programma en brengen we een bezoek aan Cafe de Peer in Asten en de Boemelaer in Someren.
Het programma duurt tot 22.00 uur en voor busvervoer wordt gezorgd.

Inhoudelijk programma
De deelnemers krijgen In de Ruchte een korte inleiding en bezoeken daarna in groepen de twee cafés. In elk café en in de Ruchte wordt een presentatie gegeven over de volgende thema's:

- Alcohol, Drugs & brandveiligheid (door Novadic-Kentron en de brandweer),

- Veilig uitgaan (door de politie en horeca) en


- Jongeren en uitgaan (ONIS jongerenwerk).

De oudergroepen gaan tegelijkertijd van start en bezoeken roulerend de presentaties. Na de cafébezoeken wordt de avond gezamenlijk afgesloten in de Ruchte.

Waarom?
In de media is er veel te doen over alcohol en jongeren. Er verschijnen ook regelmatig berichten over uitgaansdrugs en uitgaansgeweld. Eenzijdige en beperkte informatie over uitgaan kan zorgen voor onrust en bezorgdheid bij ouders. Aan welke gevaren staan tieners bij het uitgaan bloot? En hoe reëel is de bezorgdheid van ouders? Objectieve informatie en een kijkje ter plekke geven een duidelijk beeld. Avonden als deze zijn eerder in Eindhoven en Deurne met groot succes georganiseerd.

Organisatie
De gemeenten Asten en Someren organiseren de avond in samenwerking met: het SRE (Laat je niet flessen!), Novadic-Kentron, ONIS jongerenwerk, GGD Brabant-Zuidoost, de politie, de brandweer, de Peer en de Boemelaer. Wethouders Theo Maas van Someren en Jac Huijsmans van Asten zijn die avond aanwezig.

Geen uitnodiging ontvangen / of een vraag?
Hebt u wel een kind in de leeftijd van 13 tot en met 16 jaar maar hebt u geen uitnodiging ontvangen of hebt u een vraag: neem contact op met Tineke Meeldijk (preventiefunctionaris GGD Brabant-Zuidoost) t.meeldijk@ggdbzo.nl.