IKON

W E E K O V E R Z I C H T

OBA Live op Radio 5
HUMAN en IKON
Maandag 13 december t/m vrijdag 17 december 2010
19.00-20.00 uur


* Maandag 13 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Dichter Menno Wigman over alles wat je altijd al van het dichterschap had willen weten, maar nooit durfde te vragen. Waarom wordt er in de gevangenis zoveel poëzie geschreven? Hoe zorgen dichters voor brood op de plank? En hoe komt het dat je nooit iemand een dichtbundel ziet lezen in de trein? Dit naar aanleiding van het meest recente werk van Wigman: 'Red ons van de dichters'.


* Dinsdag 14 december
Omroep: IKON, presentatie: Jurgen Maas

Jurgen Maas ontvangt regisseuse Liesbeth Coltof. Met spelers, poppen, spullen en muziek maakt zij van 'De Storm', Shakespeare's laatste, veelgeroemde meesterwerk, meeslepend totaaltheater.


* Woensdag 15 december
Omroep: HUMAN, presentatie: Theodor Holman

Geprek met filosoof Rein Gerritsen. Hij schreef de autobiografie 'Knock-out' en vertaalde onlangs samen met Pleun van Vliet Philip Zimbardo's boek 'Het lucifer effect. Hoe gewone mensen zich laten verleiden tot het kwaad'.


* Donderdag 16 december
Omroep: IKON, presentatie: Paul Rosenmöller

Paul Rosenmöller gaat in gesprek met oorlogs- en rampenverslaggever Hans Jaap Melissen. Hij schreef 'Haïti, een ramp voor journalisten', over de zware aardbeving die Haïti trof en de overmatige gretigheid van journalisten.


* Vrijdag 17 december
Omroep: Human, presentatie: Theodor Holman

Te gast zijn Rick de Leeuw en Sylvia Kristel. Zij vertellen over leven, liedjes en liefdes van Serge Gainsbourg, een Franse dichter, zanger, componist, acteur en regisseur. Rick de Leeuw vertaalde een aantal nummers van Serge Gainsbourg. Hij brengt er twee ten gehore, waarvan één in duet met Sylvia Kristel.

OBA Live: Elke werkdag van 19.00-20.00 uur, afwisselend verzorgd door HUMAN en IKON. Actuele inhoud: www.obalive.nl OBA Live is ook te zien op themakanaal Spirit 24 en Salto TV. Kijk voor meer informatie en uitzendtijden op www.spirit24.nl resp. www.salto.nl