Geen medaille voor ICT'ers tijdens EuroSkills

13/12/2010 08:24

ECABO

Op zondag 12 december werd het Nederlandse ICT-team achtste tijdens de finale van EuroSkills in Lissabon. EuroSkills is het grootste beroepenevenement van Europa. Teams uit verschillende landen strijden tegen elkaar. De vier Nederlandse jongeren in het ICT-team moesten drie dagen lang samen opdrachten uitvoeren zoals het implementeren van een ICT-netwerkinfrastructuur. Kenniscentrum ECABO vaardigde het Nederlandse team af.

Ron Creutzburg, adviseur bij ECABO en Chief Expert voor de ICT-wedstrijd in Lissabon: "Het Nederlandse Office ICT Team had het moeilijk. De opdracht was lastig en er gingen allerlei kleine dingetjes mis. Ze hadden halverwege al niet veel vertrouwen meer in hun medaillekansen en dat bleek terecht. Maar ze hebben hard gewerkt, de sfeer in het team was goed en ze waren zeer gemotiveerd. Ik ben toch trots op ze." Het team werd uiteindelijk achtste van de negen deelnemende teams.

Deelnemers

Het Office ICT-team bestond uit de beste deelnemers van de regionale voorrondes en de landelijke finale:


- Tim Slot (open source, ICT-specialist) uit Uden van ROC de Leijgraaf


- Joost Bouwmeester (Cisco, ICT-specialist) uit Ruurlo van het Graafschap College


- Frans Breddels (Microsoft, ICT-specialist) uit Rossum van het Koning Willem I College


- Mirjam de Heus (projectleider, directiesecretaresse) uit Ochten van het Hoornbeeck College

EuroSkills

EuroSkills wordt iedere twee jaar georganiseerd. Honderden jonge vakmensen gingen in verschillende vakgebieden de strijd aan met elkaar. Het Nederlandse ICT-team moest strijden tegen ICT-teams uit andere Europese landen om de prijs van het beste landenteam in hun vakgebied. Ook is er een individuele wedstrijd om de titel 'Beste vakman/vakvrouw van Europa'.

Meer informatie

Het Nederlandse team werd gesponsord door CA-ICT, Stichting Praktijkleren, Loket MBO ICT, E-Skills week, NASC, Microsoft, Isential, Novell, Secretary Plus, ICT Office, MBO raad Btg ESB?, Regionaal praktijkexamencentrum, ECDL-Nederland, Aries Institute of Technology. Meer informatie op www.ecabo.nl/skills en www.euroskills-team.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.ecabo.nl/skills