Gemeente Hulst

Koninklijke Onderscheiding

Koninklijke Onderscheiding

De heer Rudy Millenaar ontving op 11 december 2010 een Koninklijke Onderscheiding.

Gezien zijn verdiensten voor de gemeenschap, krijgt de heer R. Millenaar op zaterdag 11 december 2010 uit handen van loco-burgemeester Frank van Driessche een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hij is benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Namens Hare Majesteit reikt loco-burgemeester van Driessche deze Koninklijke Onderscheiding uit na een concert van Ons Klein Orkest. Deze vindt plaats op zaterdag 11 december 2010 in Zwembad Reynaertland, Kreekzoom 2 te Hulst. De Koninklijke Onderscheiding wordt omstreeks 22.30 uur uitgereikt.

Rudy Millenaar is 60 jaar muzikant en krijgt daarvoor eerder op de avond een speldje van de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekgezelschappen (KNFM).

De heer Millenaar is ruim 50 jaar lid geweest van de RK fanfare Sint Jan. Daarnaast is hij sedert de oprichting betrokken bij de boerenkapel `De Rattenband'. Sinds een aantal jaren is de heer Millenaar spelend lid bij Ons klein Orkest.

Met een tomeloze energie heeft hij zich 60 jaar ingezet voor de muziek. Steeds was hij een steunpilaar voor de vereniging. Voor de jeugd was hij een voorbeeld. Hij begeleidde en stimuleerde hen.

De heer Millenaar is niet alleen een bescheiden, maar ook een zeer aimabel mens. Hij heeft nooit een bestuursfunctie geambieerd, maar was altijd beschikbaar om plannen te helpen uitvoeren. Steevast kon op hem een beroep worden gedaan voor allerlei noodzakelijke karweien en nooit tevergeefs. Vooral bij de realisatie van muzieklokaal Den Bombardon te Sint Jansteen was zijn bekendheid met allerlei bouwdisciplines van groot belang.

Tenslotte was de heer Millenaar van 1967-1982 ook lid van de vrijwillige brandweer Sint Jansteen en - na de gemeentelijke herindeling - van het korps Hulst.