Ingezonden persbericht


Delfts Dictee 2010 __________________________________________________________

HYPO Hoera!

Op de Hippolytusbuurt in het hart van Delft is sinds oktober jongstleden HYPO Kunstsupermarkt gehuisvest, een exceptioneel concept in voorheen het pand van Tante Pos.

67 kunstenaars en designers uit Delft en omgeving etaleren hun aansprekende werk; de murw geshopte consument vindt er iets unieks voor een billijke prijs.

Zover het oog reikt, vragen attractieve hebbedingen van uiteenlopende textuur de aandacht: sculpturen, foto's, schilderijen, mozaïek, keramiek, bijous, tassen, klein meubilair en haute couture.

Preciezer uitgedrukt bestaat het assortiment uit: sierobjecten van bestek, keramische tableaus, reisnecessaires van krokodillenleer, rundlederen karbiezen met geschilderde gezichtjes, flamboyante reticules van goudbespoten koeienhuid, etuitjes van brokaat, zijden negligés met zilveren pailletten en fluorescerend stoerder spul van eerlijk katoen.

Wie de non-foodafdeling van deze polyinterpretabele supermarkt heeft afgestruind, schuift aan in het witgesausde lunchcafé van de relaxte maestro Thijs, die zijn clientèle goedgemutst verblijdt met cappuccino van exquise koffiebonen, zelfbereide appeltaart en de klank van zijn akoestische gitaar.

De piano in Thijs' etablissement is evenmin een trompe-l'oeil, maar staat tastbaar klaar voor de muzikaal heroïsche cliënt.

Zeer frequent brengen professionele muzikanten hier verstrooiing met verbroederende jamsessies, waarbij meeneuriënde Delvenaren zich in groten getale neervlijen op het ludiek vormgegeven meubilair en na afloop enthousiast applaudisseren.

Wanneer dit muzikaal gedruis verstomt, verandert het culturele cafeetje weer in de oase van sereniteit waar ook draadloos geïnternet wordt.

De leestafel waarvan de tijdschriftenkap met kleurrijke konterfeitsels is gedecoreerd, biedt ruimte aan de consciëntieuze, getormenteerde thuiswerker die achter zijn eigen chic vormgegeven bureau van palissanderhout van chagrijn dreigt te verfletsen.


---

Barragezin

Ook vroegrijpe dreumesen, ideeëloze vwo'ers, excentrieke havoërs, parttime graffitiartiesten, re-integrerende gesjochtenen en parvenuachtige kapitaalkrachtigen vinden gastvrij onthaal onder het diffuse licht van Thijs' flambouw.

© Bernadette Stom