CSR in de praktijk: Qurius België en Youbridge

13/12/2010 10:39

Qurius Belgium NV

Corporate Social Responsibility gaat over duurzaam handelen. Duurzaamheid is het creëren van resultaten die bijdragen aan de behoeften van stakeholders zonder dat de vervulling van de behoeften van de komende generaties gevaar lopen. Waarom is CRS onvermijdelijk? Vanwege de behoeften van stakeholders: fatsoen en respect voor de positie van ons bedrijf in de rest van de wereld.

Uit de gesprekken tussen Youbridge en Qurius bleek al snel dat een echt partnership voor beiden interessant was. Qurius is als marktleider in aanbieden van IT-oplossingen actief in de

IT-sector en begrijpt dus ook de technische ontwikkeling van YouBridge. Duurzaamheid en sociale verantwoordelijk zijn echter ook een rode draad doorheen hun activiteiten waardoor ze verder konden gaan in hun steun dan louter financieel.

Tussen beide organisaties werd midden 2010 afgesproken dat Qurius per aantal verkochte Microsoft Dynamics licenties een laptop doneert die via YouBridge bij de juiste persoon terecht

komt. Op die manier ziet Qurius onmiddellijk resultaat van hun inspanningen en kan YouBridge verder zijn netwerk uitbreiden. Door de eigen verkoopsinspanningen direct te linken aan de steun aan een vzw is Qurius zelf ook transparant in zijn communicatie en hebben ze naar (potentiële) klanten toe ook een onmiskenbare meerwaarde. Hierdoor draagt uiteindelijk elke klant van Qurius op een heel directe manier bij aan het dichten van de digitale kloof tussen noord en zuid, een doelstelling die in de nabije toekomst steeds belangrijker zal worden.

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel