Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Genomineerden 'Yunomi Vrouw van het Jaar' bekend
Sylvie van der Vaart daarnaast door leden online vrouwenplatform verkozen tot meest inspirerende bekende vrouw

Rotterdam, maandag 13 december 2010 - Bezoekers van het interactieve online platform Yunomi kunnen, voor het tweede jaar op rij, vanaf vandaag tot en met vrijdag 24 december stemmen op de 'Yunomi Vrouw van het Jaar'. Hiervoor zijn tien vrouwen genomineerd die andere vrouwen met hun verhaal hebben geïnspireerd in de dagelijkse Yunomi rubriek 'Vrouw van de Dag'. Op maandag 10 januari 2011 maakt Yunomi de winnares bekend. Zij ontvangt naast de titel 'Yunomi Vrouw van het Jaar' ook een award en een cheque ter waarde van 500 euro. In de aanloop naar deze verkiezing werden de bezoekers ook gevraagd welke bekende Nederlandse vrouw hen het afgelopen jaar het meest heeft geïnspireerd. Sylvie van der Vaart eindigde op de eerste plaats, gevolgd door Angela Groothuizen en Isa Hoes.

Klik hier voor een overzicht van de tien genomineerden voor 'Yunomi Vrouw van het Jaar' en hun verhalen.

Klik hier voor de top tien meest inspirerende bekende Nederlandse vrouwen van het afgelopen jaar.

Vorig jaar riepen de leden van Yunomi de 29-jarige Dani Smith uit Zwolle uit tot 'Yunomi Vrouw van het Jaar'. Als 'Vrouw van de Dag' inspireerde zij andere vrouwen met haar verhaal. De 'Yunomi Vrouw van het Jaar' wordt ook dit jaar gekozen uit de inzendingen voor de 'Vrouw van de Dag'. In deze rubriek vertellen vrouwen over ervaringen in hun leven waarin bezoekers van het online vrouwenplatform zich kunnen herkennen of door laten inspireren.

"Yunomi gelooft dat iedere vrouw een verhaal heeft en geeft hen de mogelijkheid dit te delen met andere vrouwen. Ook dit jaar werden velen geïnspireerd door tal van persoonlijke en vaak ontroerende verhalen. Met de verkiezing 'Yunomi Vrouw van het Jaar' willen wij deze vrouwen in het zonnetje zetten en ook andere vrouwen overtuigen om hun verhaal te brengen en zo anderen te inspireren", aldus Els Timans, verantwoordelijke Yunomi Nederland.

Over Yunomi: een platform voor en door vrouwen
Door de combinatie gezin, huishouden en werk hebben vooral vrouwen tussen de 30 en 50 jaar steeds minder tijd voor zichzelf en gunnen ze zichzelf weinig extra's. Yunomi voorziet deze vrouwen in hun behoefte aan meer tijd voor zichzelf. Het online platform biedt vrouwen een podium om hun eigen verhaal te delen of te reageren op inspirerende verhalen van anderen. Sinds de start van Yunomi in juni 2009 hebben de leden meer dan 2,5 miljoen reacties en 150.000 artikelen geplaatst. Daarnaast zijn meer dan 250.000 vrouwen lid van het Benelux platform en telt Yunomi maandelijks maar liefst 800.000 unieke bezoekers.


- Einde persbericht -

Noot aan de redactie (