Stern Groep



Nieuwe commissaris Stern Groep


Stern Groep NV, beursgenoteerde Nederlandse automotive groep, maakt bekend dat tijdens de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders van hedenmorgen de heer A. (Adriaan) Nühn, 57 jaar, is benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen. Hij volgt de heer J. Keijzer op die sinds 1999 deel heeft uitgemaakt van de Raad. De heer Nühn is professioneel bestuurder en heeft een lange internationale carrière achter de rug.

Op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 18 mei 2010 zou de heer J. Keijzer volgens rooster aftreden. Toen is echter besloten de heer Keijzer voor een korte periode te herbenoemen tot het moment van de benoeming van zijn opvolger. De Raad van Commissarissen heeft sindsdien een uitgebreide selectieprocedure in acht genomen, waarbij met diverse kandidaten is gesproken. De heer Nühn is heden, op voordracht van de Raad van Commissarissen, tijdens de Buitengewone Vergadering van Aandeelhouders benoemd voor de periode tot de Algemene Vergadering van Aandeelhouders in het kalenderjaar 2014

Stern Groep dankt de heer Keijzer hartelijk voor zijn bijdrage aan de Raad van Commissarissen sinds 1999.

De heer A. (Adriaan) Nühn (57 jaar) is professioneel bestuurder en heeft een lange internationale carrière achter de rug. Hij was tot 2008 Executive Vice President van Sara Lee Corporation en CEO van Sara Lee International. Daarvoor werkte hij bij Xerox Corporation in Rochester (VS), Richardson Vicks/Procter & Gamble in Brussel, Johannesburg, Stockholm en Wenen.

De heer Nühn is voorzitter van de Raad van Commissarissen van Sligro Food Group N.V. en Macintosh Retail Group N.V. en is lid van de Raad van Commissarissen van Leaf International, Heiploeg, Plukon Royale, AlpInvest Partners N.V., Anglovaal Industries Ltd. (AVI) South Africa. Hij is ook lid van de Raad van Toezicht van Wereld Natuur Fonds, Holland America Friendship foundation en Medical Knowledge Institute. Tevens is hij adviseur van Gilde Buy Out Partners.

De heer Nühn bezit geen aandelen Stern Groep N.V.

pdf Download hier het volledige persbericht

Persberichten

13-12-2010