Ingezonden persbericht


Opdracht van $400 miljoen voor VolkerWessels in Canada

Rotterdam/Calgary, 13 december 2010

VolkerWessels-dochter Volker Stevin Contracting uit Calgary (Canada), heeft opdracht gekregen om het wegenonderhoud in het zuidelijke deel van de provincie Alberta uit te voeren voor een periode van 10 jaar. Dit contract heeft een totale waarde van circa $400 miljoen CDN (300 miljoen Euro)

Het gebied ligt ten zuiden van de stad Bassano tot aan de grens met de Verenigde Staten. Volker Stevin Contracting is verantwoordelijk voor alle onderhoudswerkzaamheden zoals het sneeuw- en ijsvrij maken van de wegen, het uitvoeren van reparaties aan het wegdek, het aanbrengen van belijning en onderhoud aan bruggen. Naast dit gebied onderhoudt Volker Stevin Contracting ook de wegen ten oosten, westen en ten zuiden van Calgary. In totaal is dit een gebied twee keer zo groot als Nederland.

Bestuursvoorzitter van VolkerWessels Gerard van de Aast: "Eén van de groeimarkten waarin VolkerWessels investeert is Canada. Dit contract is een belangrijke stap in de invulling van onze strategie. Onze bedrijven in Canada hebben een prima jaar achter de rug met groei in omzet en winstgevendheid"

Eerder dit jaar heeft VolkerWessels het Canadese bedrijf H. Wilson Industries Ltd overgenomen. Wilson richt zich op het aanleggen van onder- en bovengrondse infrastructuur voor de publieke en private sector en is gevestigd in Fort McMurray.

Fotobijschrift:
Een sneeuwploeg van Volker Stevin Contracting is in het zuiden van Alberta aan het werk om de wegen sneeuw- en ijsvrij te maken. N.B: Neem voor meer beeldmateriaal contact op met VolkerWessels Corporate Communicatie