Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD)

Bestrijding winkelcriminaliteit en overvallen begint op school

Bestrijding van winkelcriminaliteit

Bestrijding winkelcriminaliteit en overvallen begint op school

13/12/2010

Vrijdag 10 december kregen zo´n 50 leerlingen van het Jan de Bouvrie college in Amsterdam les in de bestrijding van winkelcriminaliteit en overvallen van een adviseur van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). De les was een gezamenlijk initiatief van het ROC Jan de Bouvrie in de Ruysdaelstraat in Amsterdam, de politie (bureau Koninginneweg) en het HBD.

In een kleine drie uur kregen de leerlingen van het ROC in Amsterdam, die een opleiding volgen tot verkoper/adviseur in de modedetailhandel, van alles te horen over het werk van een buurtregisseur van de politie, het aanpakken van winkeldieven en wat te doen tijdens een overval. Na afloop ontvingen alle leerlingen een certificaat van het HBD.

Maarten Duijn, adviseur bestrijding winkelcriminaliteit van het HBD: "Je kan niet vroeg genoeg beginnen met deze informatie. Veel van deze leerlingen werken vaak al in een winkel en kunnen ook nu al te maken krijgen met een stelende klant of geweld en agressie in de winkel. Met deze les proberen we ze iets mee te geven over wat ze moeten doen of juist niet."

Bestrijding-winkelcriminaliteit-begint-op-school

Hoofdbedrijfschap Detailhandel
Het HBD streeft naar een gezonde detailhandel waarin het goed ondernemen en werken is. Veiligheid en bestrijding winkelcriminaliteit zijn een van de belangrijkste thema´s voor het HBD. Het HBD informeert ondernemers en werknemers over preventieve maatregelen met folders, trainingen en informatieavonden over bijvoorbeeld overvallen.