Oud-parochianen van honderdjarige Boomkerk gezocht


AMSTERDAM, 20101213 -- De Boomkerk aan de Admiraal de Ruijterweg in Amsterdam (officieel de kerk van Franciscus van Assisië) bestaat in 2011 honderd jaar. Dit feit zal gedurende het gehele jaar met tal van activiteiten gevierd worden, waaronder een reünie voor oud-parochianen. Naar hen zijn wij op zoek.

De reünie wordt gehouden op zondag 19 juni tussen 11.00 en 17.00 uur. Dan zal ook een tentoonstelling te bezichtigen zijn met kerkschatten, oude foto's enz. Tevens is een jubileumboekje beschikbaar. Om twee uur 's middags is er een concert op het fameuze Hilgersorgel (1774).

De Boom ontleent haar naam aan de schuilkerk die ooit in de Amsterdamse Kalverstraat stond en de officiële "voorganger" is van deze oorspronkelijk door de Franciscanen bediende kerk. Thans is de Boom de laatst overgebleven grote kerk in het Amsterdamse stadsdeel West. Zij zal ook in de toekomst een centrale functie behouden in de katholieke aanwezigheid in dit deel van Amsterdam. De kerk staat op de Rijksmonumentenlijst en wordt de komende jaren gerestaureerd.

De parochie heeft in de tijd van het rijke roomse leven een groot bestand aan parochianen gekend. Vele duizenden daarvan zijn nog in leven, maar inmiddels verhuisd. Als zij belangstelling hebben voor de reünie worden zij verzocht zich met het parochie secretariaat in verbinding te stellen via eeuwfeest@heiligedrieeenheid.nl of de parochie van de H. Drie-eenheid, p/a Gibraltarstraat 55, 1055 NK Amsterdam.

Meer informatie over het eeuwfeest is te vinden op de website (www.heiligedrieeenheid.nl)