Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, dinsdag 7 december 2010


- Persbericht -

Darwin voorbij?

Rode Hoed Wetenschapscafé met hoogleraar genetica Rolf Hoekstra

De afgelopen twee eeuwen waren de ontwikkelingen in de voedselproductie, geneeskunde en technologie groot. Met als resultaat dat in de ontwikkelde industrielanden mensen spectaculair veel ouder en langer worden dan vroeger. Een culturele evolutie lijkt de biologische evolutie te hebben verdrongen. Op maandag 13 december bespreekt hoogleraar genetica Rolf Hoekstra de vraag of we Darwin daadwerkelijk voorbij zijn.

Rolf Hoekstra is sinds 1989 hoogleraar genetica aan Wageningen Universiteit. Hij bestudeert hoe genetica en evolutionaire processen hand in hand gaan en combineert daarbij experimenteel onderzoek met mathematische modellering en computersimulaties. In zijn afdeling wordt onderzoek gedaan naar genetische aspecten van veroudering, de evolutionaire nut van seksuele voortplanting, en experimentele evolutie met micro-organismen.

Moderator: Simon Rozendaal (wetenschapsjournalist Elsevier).

Het Wetenschapscafé is een initiatief van de Rode Hoed, i.s.m. prof.dr. G.J.B. van Ommen (CMSB), artsenwebsite Care4Cure, VU medisch centrum-VUconnected, en wordt mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor MSD, AMC-UvA, Leids Universitair Medisch Centrum, Centre for Society and Genomics, Netherlands Genomics Initiative, BIOKÉ, Novartis. Aanvang: 20.00 uur, café open 19.00 uur. Kaarten ¤ 5,- en ¤ 4,- (CJP/studenten/Stadspas/65+) online via www.rodehoed.nl en aan de kassa. Incl. kopje thee/koffie alleen vóór aanvang. Informatie: www.rodehoed.nl en (020) 638 56 06.

De Rode Hoed is een centrum voor discussie, reflectie en verdieping. Maatschappelijke vraagstukken op het snijvlak van cultuur, economie en politiek worden aan de orde gesteld in onze debatten, lezingen en symposia. De Rode Hoed is gevestigd aan Keizersgracht 102 te Amsterdam. Voor meer informatie kijk op www.rodehoed.nl.


- Einde Persbericht -