Ingezonden persbericht


Afdeling Communicatie TROS/AVRO
Hilversum, 10-12-2010

Televisie
EENVANDAAG
Uitzending maandag 13 december
Nederland 1 - 18.15 uur

POLITIEK JAAROVERZICHT IN EENVANDAAG

De val van Balkenende IV, de campagne, de formatie en het nieuwe kabinet. Het jaar 2010 was politiek zeer bewogen. Maandag 13 december in een extra lange uitzending van EENVANDAAG het politieke jaaroverzicht.

Het jaar begint al direct met de val van het kabinet Balkenende, gevolgd door leiderschapswissels bij de PvdA en SP en politici die Den Haag gezien hebben en kiezen voor hun gezin. De grote winnaar van de verkiezingen is de PVV van Geert Wilders, het CDA krijgt de grootste klappen en wordt vierde partij van het land. Interne ruzies dreigt het Christen Democratisch Appèl te scheuren. Voor het eerst in 100 jaar is de VVD van Mark Rutte weer de grootste partij van het land. Een moeizame formatie volgt. Het resultaat is een kabinet met gedoogsteun van de PVV.

EENVANDAAG blikt terug met de hoofdrolspelers en maakt de 'Politicus van het Jaar' bekend, gekozen door de deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel. De 40.000 deelnemers kunnen daarvoor tussen 16 november en 9 december stemmen. Iedereen vanaf 18 jaar kan zich bij het EenVandaag Opiniepanel aansluiten en meedoen aan de verkiezing.

Ruim 30.000 mensen hebben vorig jaar hun stem uitgebracht. Alexander Pechtold was de winnaar, op de voet gevolgd door Geert Wilders. Eerdere verkiezingen zijn gewonnen door Wouter Bos (2008), Rita Verdonk (2007) en Jan Marijnissen (2006).

Kijk voor meer informatie op www.eenvandaag.nl



Ingezonden persbericht