Provincie Overijssel

Persbericht

Zwolle, 13 december 2010

Primeur!
Provincie Overijssel en MEE organiseerden debat voor mensen met een beperking

Op vrijdagmiddag 10 december werd voor mensen met een beperking en chronisch zieken - al dan niet met ondersteuning - een debatbijeenkomst georganiseerd in de Statenzaal van het provinciehuis in Zwolle. Dit debat werd gehouden in de vorm van een Statenspel, waarbij de deelnemers in de huid kruipen van de leden van de Provinciale Staten. De organisatie lag in handen van de provincie Overijssel en MEE IJsseloevers.

Het debat werd door mensen met een beperking en chronisch zieken gevoerd. Staten- en raadsleden waren uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Aansluitend aan het debat was er ruimte voor gesprek tussen de deelnemers en de politici.

De deelnemers vonden het een prima bijeenkomst. Naast dat zij meer duidelijk kregen hoe het werkt bij een provincie, konden zij de aanwezige politici laten zien dat mensen met een beperking 'gewone' mensen zijn, die nadenken over onderwerpen, een mening hebben en deze ook kunnen geven.

Hieruit bleek dat mensen met een beperking wel degelijk kunnen participeren en een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving.Gedeputeerde Gert Ranter opende de bijeenkomst en Kleis pit, directeur MEE Twente, vertelde over de inzet van MEE. Tijdens het debat nam mevrouw Yvonne Nijhof, lid van Provinciale Staten, de rol van gedeputeerde op zich. Zowel de deelnemers aan het Statenspel als de politici vonden het allen voor herhaling vatbaar.