Politie Limburg-Noord

Politie bekeurt automobilisten met dichtgevroren ramen in Helden


Datum: 13-12-2010
Tijd bericht: 15:47
Plaats: Helden

Bij een verkeerscontrole door het Verkeershandhavingsteam werden maandagmorgen in Helden tenminste zeven automobilisten staande gehouden omdat ze met dichtgevroren ramen aan het verkeer deelnamen. De controle werd uitgevoerd op de John F. Kennedystraat en de Willem van Hornestraat tussen 06.00 en 08.00 uur.

Een flink aantal automobilisten die vanmorgen op pad gingen bleken niet de moeite te hebben genomen de ramen van hun voertuig voldoende te ontdooien. Zij reden met dichtgevroren ruiten, waarvan alleen een klein stukje voorruit voor het zicht was vrijgemaakt. De agenten hielden de meest extreme gevallen staande en bekeurden hen. Een ijslaag op de voor- of achterruit is goed voor een bekeuring van respectievelijk 160 en 90 euro. Deze controle levert een daadwerkelijke bijdrage aan de verkeersveiligheid. Rijden met bevroren ruiten is levensgevaarlijk. Vooral bevroren zijruiten zijn funest voor de verkeersveiligheid. Fietsers en voetgangers zijn dan niet waar te nemen, met alle gevolgen van dien.

Het Verkeershandhavingsteam is deze week elke dag op pad in het kader van de repressieve controle op fietsverlichting. Het viel de medewerkers op dat veel fietsers in verhouding hun verlichting prima in orde hebben. Zij hebben de mediacampagne 'Val op' goed ter harte genomen.