Ingezonden persbericht


Nieuwe kozijnen en HR++-glas

Bewoners 55 eengezinswoningen in Purmerend
zitten er binnenkort nóg warmer bij!

Wooncompagnie heeft een start gemaakt met onderhoudswerkzaamheden aan 55 eengezinswoningen in Purmerend. Bij de huizen worden alle kozijnen vervangen, HR++-glas geplaatst en schilderwerkzaamheden verricht. De werkzaamheden nemen per woning maximaal drie werkdagen in beslag. De bewoners reageren positief op het te plegen onderhoud én het feit dat zij er binnenkort nog warmer bij zitten.

Het gaat om 55 woningen van het bouwjaar 1966, aan de Castorstraat, Mercuriusstraat, Polluxstraat, Orionweg en Zonnelaan in Purmerend. Bij alle woningen worden de kunststof kozijnen vervangen. Wooncompagnie heeft daartoe besloten omdat de oude kozijnen niet meer voldoen en het hang- en sluitwerk aan vervanging toe is.

Bewoners kiezen kleur
De nieuwe kozijnen, eveneens van kunststof, hebben een verdiept profiel en zijn roomwit. Voor wat betreft de kleur van de draaiende delen kunnen de bewoners kiezen uit drie kleuren: bordeauxrood, dennegroen en staalblauw. Deze kleurkeuze geldt ook voor de voor- en achterdeuren, die bij alle woningen worden vervangen.

Werkzaamheden maken de wijk speelser
De bewoners reageren positief op het feit dat zij zelf de kleuren kunnen bepalen. Door het gevarieerde kleurgebruik zal de Purmerendse wijk, waar overwegend hetzelfde type woningen staat, bovendien wat speelser ogen.

Beglazing met extra isolatiewaarde
Het vervangen van de voor- en achtergevel en de afwerking aan de binnenzijde nemen in totaal maximaal drie werkdagen in beslag. Maar daar krijgen de bewoners wel een mooier en wármer huis voor terug! In de huizen wordt overal HR++-glas geplaats, dat ten opzichte van de vorige beglazing een extra isolatiewaarde heeft. Verder maken de klepraampjes plaats voor ventilatieroosters. Met deze roosters kunnen bewoners continu optimaal en veilig ventileren.

Wooncompagnie verwacht dat de werkzaamheden (uitgevoerd door het bedrijf Europrovyl uit het Friese Augustinusga) in maart 2011 worden afgerond.




Ingezonden persbericht