Ingezonden persbericht


Vermeer in Royal Delfts Blauw

Het Vermeer Centrum Delft en de Koninklijke Porceleyne Fles bieden samen tot en met 30 juni 2011 een nieuw combinatieticket aan: 'Vermeer in Royal Delfts Blauw'. Een unieke mogelijkheid om de populaire Delftse merken Vermeer en Delfts Blauw te bewonderen. De aanleiding is de vervaardiging van 'Het Straatje' van Johannes Vermeer in Koninklijk Delfts Blauw.

'Het Straatje' wordt door de meester-schilder Leo de Groot van de Porceleyne Fles vervaardigd in een unieke, vergrootte uitvoering. Het tegeltableau telt 221 tegels en is 2 bij 2,5 meter, terwijl het origineel slechts 44 bij 54,3 centimeter is. Bij de Porceleyne Fles kunt u zien hoe het tegeltableau wordt beschilderd. Bij het Vermeer Centrum ervaart u het meesterschap van Vermeer waarbij zijn gehele oeuvre uitgebreid wordt vertoond. De ontwikkeling van het tegeltableau is tevens te volgen op de websites www.vermeerdelft.nl en www.royaldelft.com.

Tot en met 30 juni 2011 kunt u een combinatiekaart kopen dat toegang biedt tot zowel de Koninklijke Porceleyne Fles als het Vermeer Centrum Delft voor E 11,-. U bespaart hiermee E 4,- op de entreeprijzen.